Doktorn kom hit när han var här

I går var det så här: Vid halv sex kom doktorn på hembesök, han bor inte i Lund längre, han är här på jobb och övernattar hos sin bror som inte är jag (folk tror det ibland eftersom vi båda är bleka och har samma efternamn). Vi åt bibimbap och sen älgade jag iväg till AF för att leda Studentafton. Jag tror det var min femte. På scen där har jag intervjuat Mel C från Spice Girls, Åsa Romson, Edward Snowden, Magdalena Andersson, och så i går Youtube-fenomenen Axel Palm och Ella Grundel samt statsvetaren Nils Gustafsson – det var otroligt roligt, panelen drog i positiv mening i väg åt massor av olika håll när vi pratade om medier och underhållning och juridik och politik och pengar. Jonas Birgersson satt i publiken och ställde en viktig och precis fråga om nätneutralitet. Frågestunden blir alltid bra på Studentafton.

Jag hoppade över eftersitsen som i och för sig brukar vara trevlig – det serveras pytt royal, det vill säga pytt i panna med béarnaise, den fick sitt tillbehör och sitt namn när drottningen av Danmark var gäst, true story – eftersom jag är trött av mig och eftersom jag hoppades att doktorn skulle vara kvar. Det var han.

När han gick kom jag med en uppmaning på närmast metafysisk nivå: ”kom hit när du är här”. Den formuleringen får mig förresten att associera till en fråga som fotbollsdomaren Jonas Eriksson i sin roll som knattereporter i Barnjournalen på åttiotalet ställde till fotbollsspelaren Johnny Ekström, som jag inte heller är släkt med: ”Du är ju väldigt lång och stor. Var du lika lång när du var liten?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *