Domedagsveckan är här

Ett litterärt Tupperwareparty? Det funkar åtminstone för Stephen Elliott.
Först att testa detta i Sverige var Björn af Kleen. Han har lämnat ett par fascinerande rapporter som gör mig nyfiken på att prova samma sak. Så… ja, ni vet var jag finns!

***

Den här veckan blir intensiv, med releasekalas i Stockholm på onsdag, dit ni alla som läser här är varmt välkomna (mejla mig om ni behöver mer detaljerad information) och en rad andra grejer.

Bland det roligaste i kalendern finns den ambitiösa litteraturfestivalen i Umeå, dit jag och Svante reser på fredag. Dels ska jag få prata om ”Google-koden”, dels ska jag moderera ett seminarium om bokbranschens framtid. Detaljer om mitt schema här, för den som är i Västerbotten.

Och så väntar domedagen. Lördagen den 10 april är första recensionsdag. Det är praxis i branschen att ange en sådan, vilket förstås inte betyder att det är lag på att boken ska recenseras just den dagen. Det bestämmer varje redaktion efter eget gottfinnande. Men det är inte ovanligt med en viss recensionsansamling just på den angivna dagen – både tidningar och förlag har gillat den ordningen. Det finns ett värde i att diskussionen om en ny bok förs parallellt och är lätt jämförbar.

Så det är bara att ta tre djupa andetag och bestämma sig för att bry sig lagom mycket. Skitlätt.

0 svar på “Domedagsveckan är här

  1. Hej!
    Köpte din bok under påskhelgen, två dagar senare hade jag läst färdigt och kan bara säga att den var riktigt bra! Bra jobbat! Hälsar Henrik

  2. Har precis läst färdig boken. Mkt intressant och välskriven.
    En liten petig kommentar.
    Nathan Myrvold har varit Microsoftdirektör, men hoppade av och driver sedan några år en egen investmentfirma aom köper upp och exploaterar andras patent.
    http://www.intellectualventures.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *