Donar

Fixar praktiska saker för två USA-resor, en till San Francisco och en till Washington D.C. Hittade en misstänkt billig hyrbil. Får låna en god väns hus i Redwood City, vilket är perfekt beläget mellan San Franciscos flygplats och Googles huvudkontor i Mountain View. Han är tyvärr inte hemma, men – huset står redo, med brygga i stället för trädgård på baksidan. På sätt och vis är det kanske bra att han är borta. Han är en speciell vän med en helt exceptionell intellektuell kraft och särprägling. Vi umgås sällan, av naturliga skäl då med tanke på respektive bostadsorter, men är alltid hesa efter fem timmars intensivt samtal efteråt. Förra sommaren bjöd han på middag i Köpenhamn, på fantastiska Era Ora. Oförglömligt – men jag har aldrig ätit så bra mat som jag brytt mig så lite om. Jag var svårt provocerad efteråt, som vanligt, inte minst av att han så kraftigt ifrågasatte ett val i skribentlivet som jag just hade gjort. Jag var säker på att jag hade valt rätt, och tyckte att det var slöseri med tid att diskutera det vidare. Och så där fortsatte det.

Som sagt, kanske bra att han är bortrest. Men jag ser enormt mycket fram emot att få lite riktig tid med honom – och många andra vänner – igen när jag är igenom den här tunneln.

0 svar på “Donar

  1. Oj! När kommer du att vara i San Francisco? Kan hända att jag dyker upp i krokarna, alternativt kan sammanföra dig med någon trevlig typ.

  2. Jaså du, tuffing! Hur hanterar du vägbyggen och enkelriktade gator då? Optimering? Alternate routes on demand? Waypoints?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *