Ella Rouge

För ett par år sedan fick jag en cd-singel av skivredaktör H Engström. Jag får det ibland. Det brukar då handla om saker som är så ute att de inte kan beredas plats på tidningens musiksidor – alternativt något han har fått två exemplar av, och tror att jag kan vara intresserad av.

Just denna cd-singel håller jag särskilt högt. Bandet heter Ella Rouge, är svenska men låter extremt Berklee-Boston, och låten är den fantastiska ”Eldorado High”. Eftersom jag gillar dem så är det väl kört för dem. Jag brukar ju inte ligga i den så kallade populärkulturella framkanten. Men den som ändå vill höra en snygg millennieskiftesrockballad med lite uppriktigt driv kan gott kolla in den!

Ett annat möjligen dödsdömt band jag har upptäckt tack vare Håkans distributionssystem är australiensiska Taxiride, som med sin platta ”Imaginate” gick rätt in i ett slags mittfält tillsammans med amerikanska Mr Reality (som ni ändå garanterat inte har hört, de har alltid varit fantastiskt ute) och Extreme och Malmöbandet Clark. Taxirides uppföljare har jag halvhjärtat letat efter, och två gånger beställt från skivsajter. Båda gångerna har jag efter en tid fått beskedet att plattan har utgått. Men här har ni, Taxiride, i vad jag antar är en sista hälsning: Ni är ett lysande band. Jag ska alltid spela ”Imaginate” på fester, om jag så ska festa själv.