En nödvändig injektion

Anna Wahlgren, kvinnan bakom Barnaboken och en central person i diskussioner om föräldraskap i flera årtionden, har aldrig riktigt provocerat mig. Var och en salig på sin fason, liksom.

Men när jag läser denna fullständigt förödande genomgång av Anna Wahlgren och vaccinfrågan börjar man ju inse: Med den inflytande hon har, det namn och den publik hon har, så är hon ju i detta specifika fall faktiskt farlig. Hälsovådlig. Läs och döm själva.

0 svar på “En nödvändig injektion

  1. Yes, Anna Wahlgren har alltid varit farlig. Redan när jag blev mamma för 28 år sen, faktiskt.

  2. Du har väl till och med debatterat med henne? Men jag är inte säker på att jag tycker att hon har ett särskilt stort inflytande. Många är väl rätt överens om att hon har ett ganska icke-vetenskapligt förhållningssätt till… typ allt? Allt baseras på hennes eget tycke och hennes egen erfarenhet av barn. Om hennes erfarenhet av barn som skriker skulle säga henne att de flesta kolikbarn (som just hon stött på) har ljust hår kanske hon skulle rekommendera föräldrar att färga håret på sina barn för att slippa problem.

  3. Vi har suttit i samma tv-soffa en gång, men det var inte så debatterande, det var… jag minns inte ens riktigt.

    Men om hennes inflytande: du har på sätt och vis rätt. Samtidigt är det inga som är lika lättpåverkade för ovetenskapligheter som just nyblivna föräldrar. Man lyssnar så oerhört uppmärksamt på allt att man glömmer att använda sina vanliga filtreringssystem. Och hennes bok är spridd i många många tiotusentals exemplar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *