En tanke bara

I morgon kväll: genusdiskussion på tema föräldraskap på kulturhuset Fyren i Kungsbacka, halv sju. Ses där! Johan Nilsson, han som skrev ”Koka makaroner”, kommer också.

***

Under sommarens och höstens ombyggnad fick vi tillfälle att sälja några udda prylar. Ett gammalt kylskåp. En märklig toppmatad tvättmaskin. En taklampa. Några köksluckor.

Allt såldes via Blocket, och allt såldes till önskat pris inom två dygn. Jag blev direkt chockad över den mördande effektiviteten i detta.

Med facit i hand: Dagspressens snudd-på-monopol på radannonser plockades isär i molekyler av ett par webbsnickare i en källare. Det tog väl inte mer än ett par år. Webben visade sig vara fullständigt överlägsen radannonsen på papper, i varje detalj.

Vad har de etablerade tidningsföretagen lärt sig av det?

0 svar på “En tanke bara

  1. En del försöker iaf lära sig en del. HD mfl var inne en sväng i Blocket och gjorde sig en bra hacka. Nu provar man en annan väg – och det ser faktiskt ganska ljust ut. Än så länge bara NV-Skåne, men det kommer mera, så nästa gång kanske du kan sälja dina prylar här istället: http://hd.se/rubbet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *