Andreas Ekström

Intro

Andreas liten

Hittills

5C04C647-5B3C-4954-BFF6-C52AE35A335D

Föreläsningar

Böcker

Länkar

Om upphovsrätt

English

Som officiant

En tanke bara

I morgon kväll: genusdiskussion på tema föräldraskap på kulturhuset Fyren i Kungsbacka, halv sju. Ses där! Johan Nilsson, han som skrev ”Koka makaroner”, kommer också.

***

Under sommarens och höstens ombyggnad fick vi tillfälle att sälja några udda prylar. Ett gammalt kylskåp. En märklig toppmatad tvättmaskin. En taklampa. Några köksluckor.

Allt såldes via Blocket, och allt såldes till önskat pris inom två dygn. Jag blev direkt chockad över den mördande effektiviteten i detta.

Med facit i hand: Dagspressens snudd-på-monopol på radannonser plockades isär i molekyler av ett par webbsnickare i en källare. Det tog väl inte mer än ett par år. Webben visade sig vara fullständigt överlägsen radannonsen på papper, i varje detalj.

Vad har de etablerade tidningsföretagen lärt sig av det?

1 Kommentar

  1. Joakim Jardenberg den 25 oktober, 2007 kl 06:44

    En del försöker iaf lära sig en del. HD mfl var inne en sväng i Blocket och gjorde sig en bra hacka. Nu provar man en annan väg – och det ser faktiskt ganska ljust ut. Än så länge bara NV-Skåne, men det kommer mera, så nästa gång kanske du kan sälja dina prylar här istället: http://hd.se/rubbetLämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.