En vanlig torsdag

Nån firma som heter TDC Sverige slår till med en av årets roligaste felöversättningar, i det här fallet av begreppet ”critical”… Direkt ur pressmeddelandet:

”Av totalt åtta leverantörer valde Malmö stad till slut TDC för sin satsning på WLAN. Utöver detta har avtal inom service och konsulttjänster tecknats. Med detta är TDC leverantör till ytterligare en samhällskritisk verksamhet i Sverige. Malmö stad bedriver samhällskritisk verksamhet, vilket gör att kraven på säkerhet och stabilitet i de tekniska lösningarna är extra hårda.”

Samhällskritisk verksamhet alltså? Man undrar hur det går till. Är det Ilmar själv som uttalar kritiken, eller sker det mer på tjänstemannanivå?

***

I dag på morgonen snackar jag Google och internet med ”Frukostklubben” hemma i Kungsbacka, stans lokala företagargäng gissar jag. Ska bli roligt att gå ett varv inne i stan, kanske kikar jag upp på Norra Halland och hälsar innan tåget går. Vill ni veta vad Norra Halland är, och höra den fantastiska historien om tidningskriget i Kungsbacka? Då rekommenderar jag min barndomskamrat Magnus Wennerholms reportage i Kalla Fakta från i höstas!

0 svar på “En vanlig torsdag

  1. Då var det ju synd att just idag när du är i krokarna så håller jag på att försöka trotsa vinterstormarna och ta mig till Frankfurt. Om det lyckas vete tusan….

  2. Dackefejd från Skåne alltså – alla har vi hört att Malmö vill utmana centralmakten, men på det _här_ sättet? 🙂

  3. Är det verkligen så konstigt använt? Felöversatt lär det iaf inte vara. En googling på ”samhällskritisk verksamhet” ger ändå 76 träffar, både från Riksdagens protokoll och i media, varav de flesta med samma innebörd som TDC.

    ”Samhällskritiska funktioner” får 166 träffar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *