Etiketter

Jag är lite förvirrad av etikett-verktyget här på bloggen. Jag är inkonsekvent med hur jag använder det. Ska jag etikett-tagga alla personnamn? Eller nöja mig med något slags ämnesord? Eller vad?

0 svar på “Etiketter

 1. Hej! Jag har fått lära mig att man ska tagga alla ord som är relevanta i inlägget så att inlägget blir sökbart utifrån dessa ord.

  I ditt inlägg här skulle jag tagga: etiketter, blogg, förvirrad

 2. Nej, du ska inte ta alla personnamn. Jag menar, ”Om ni har en halvtimme: Niklas Orrenius intervju med Alexander Bard.” kan du ju inte tagga med ”Niklas Orrenius, Alexander Bard”. Faktum är att jag inte tycker du borde tagga någon av dem i det här sammanhanget eftersom du själv inte tillför någonting. Så att säga.

  Annat blir det förstås i till exempel senaste inlägget om Rick Falkvinge; där är det ju givet att du ska tagga ”Falkvinge”. Men hoppa över ”Rick” och förnamn generellt, tror jag.

 3. Frågan är om du menar dina interna kategoritaggar inom bloggen, eller externa knuff-taggar?

  De interna taggarna handlar ju om att kunna skapa sammanställningar, de externa mera om att delta i en diskussion.

  Jag tycker man måste utgå ifrån den som söker på taggarna.

  Om någon söker på den här taggen, är det sannolikt att min postning är ett relevant resultat?

  När det gäller extern taggning (knuff-taggar) så används ju de för att binda ihop relevanta diskussioner, så om det man skriver är relaterat till en sådan, så kan man gå in på knuff.se och kolla vilka taggar som verkar vanligast använda i sammanhanget.

  Sen finns det ju dessutom möjligheten att använda taggningen som en kommenterande eftersläng, typ: ”dumhet”…

  Men att generellt tagga alla namn tror jag inte är någon bra ide. Som Marcus sa, om man bara refererar information utan att egentligen tillföra något nytt så blir en sån taggning bara en irriterande ”tom-träff” för den som söker på namnet, i vart fall om man talar om knufftaggar. Inom-bloggen-taggar är kanske en annan sak, men risken är densamma, att man får upp inlägg som inte är så relevanta för det man letar efter.

  Antalet taggade ord tycker jag inte egentligen är betydelsefullt, det viktiga är att de är relevanta till inlägget.

 4. Ytterligare en sak att tänka på när man väljer hur man vill tagga:

  I nästan alla sammanhang kan man använda sig av en ren textsökning för att hitta inlägg. Taggningen ska alltså innebära någon form av kategorisering, upplyftande på en högre abstraktionsnivå. Annars kan man lika gärna söka.

 5. Om jag googlar på ord som finns med i min blogg och som jag dessutom satt etiketter på så får jag inte fram någonting. jag hittar faktiskt inte min blogg någonstans annat än om jag söker på sidan. Vad gör jag för fel?

 6. @andasteia:

  Google har antagligen inte upptäckt din blogg ännu. Det kan ta nån vecka, eftersom enda sättet för google att hitta den är att hitta en länk från en annan sida som redan finns i deras databas till den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *