Ett ögonblicks förvirring

Ett fint ögonblick häromdagen: Jag träffar Svante, förläggaren. Han har min bok i handen, utskriven på A4-papper. Jag tycker att bunten ser märkligt tunn ut. Vi börjar äta thaimat och han säger lite undvikande saker om att ”få ihop helheten till en bok”. Det går nog tio minuter innan vi slutar att prata förbi varandra och förstår att han på grund av ett tekniskt missförstånd bara har ungefär 40 procent av boken.

Han suckar av lättnad. Katastrofen inställd tills vidare.

Och jag garvar av häpnad: Hur kunde han vara så på ytan lugn inför en författare som hade sagt ”325 000 tecken” och lämnat kanske 130 000?

”Jag är ju lite luttrad”, sa Svante då.

Sedan gick vi upp på hans kontor och printade ut resten.

0 svar på “Ett ögonblicks förvirring

  1. ”Tekniskt missförstånd” är alltså den korrekta termen för när man glömmer att attacha filerna.

  2. Åh, jag kan nästan känna ångesten i förläggaren när han läser det abrupta slutet efter 130 000 tkn! ”Hur säger jag det här till Andreas på ett fint sätt…”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *