Ett pris

I går fick jag överraskande nyheter: Jag har fått det Löfbergska litteraturpriset! Jag blev så himla glad!

Priset – som består av ett konstverk och 30 000 kronor – ges till en ”förtjänt” författare och delas ut för första gången detta år. Instiftare av priset är en bokhandlarfamilj som drivit bokhandel på flera orter i flera generationer. Jury är bokhandlarnas personal och ägarfamiljen gemensamt.

”Det är lätt att glömma att vi lever av det författarna skriver. Utan dem finns ingen bokbransch. Och vi skulle ha ett mycket påvrare samhälle. Författare och journalister är utposterna i vår frihets- och jämlikhetssträvan. Och någon gång måste vi, efter de 50 år som jag verkat, hedra de som ska hedras”, sa Anders Löfberg i en intervju när prisets tillkomst annonserades.

Ett par talarpriser har jag vunnit, men aldrig tidigare något för mitt skrivande. Därför blev jag så väldigt tacksam över detta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *