Andreas Ekström

Intro

Andreas liten

Hittills

5C04C647-5B3C-4954-BFF6-C52AE35A335D

Föreläsningar

Böcker

Länkar

Om upphovsrätt

English

Som officiant

Flykten från Lund

Numera är mina söndagskrönikor tillgängliga uteslutande för digitala prenumeranter – man tänker sig alltså att de ska kunna locka människor att ta steget och bli prenumeranter snarare än gratisläsare. Jag vet inte alls om det kan fungera, men… ja, så är det nu i alla fall. Länken till krönikan från i söndags finns här. Det kommer en ny i morgon.

2 Kommentarer

  1. Andreas H den 23 april, 2017 kl 10:41

    Ja, jag säger väl det! Gratis fakenews sprids medan tidningarna lägger sitt innehåll bakom betalväggar. Demokratin är i fara. Om det borde du skriva. Men det får du väl inte för din tidning. Du kan bara resignerat acceptera faktum.  2. Andreas Ekström den 24 april, 2017 kl 11:19

    Jodå, det får jag skriva, det är inga som helst problem. Det är bland annat därför jag har kunnat gå stenhårt åt ägarkoncernen Bonnier i dess egna tidningar och som krönikör i tio år i facktidningen Journalisten – till exempel.

    Men! Grejen är att tidningar inte har något slags oändliga resurser. Ungefär 50 procent av journalistjobben i Skåne har försvunnit sedan 2011. Läs den meningen en gång till och låt det sjunka in.

    Hur tror du att vi ska kunna finansiera journalistiken om vi inte tar betalt för den? Den frågan kan man inte vifta bort, den är vår vardagliga verklighet.Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.