Flykten från Lund

Numera är mina söndagskrönikor tillgängliga uteslutande för digitala prenumeranter – man tänker sig alltså att de ska kunna locka människor att ta steget och bli prenumeranter snarare än gratisläsare. Jag vet inte alls om det kan fungera, men… ja, så är det nu i alla fall. Länken till krönikan från i söndags finns här. Det kommer en ny i morgon.

2 svar på “Flykten från Lund

  1. Ja, jag säger väl det! Gratis fakenews sprids medan tidningarna lägger sitt innehåll bakom betalväggar. Demokratin är i fara. Om det borde du skriva. Men det får du väl inte för din tidning. Du kan bara resignerat acceptera faktum.

  2. Jodå, det får jag skriva, det är inga som helst problem. Det är bland annat därför jag har kunnat gå stenhårt åt ägarkoncernen Bonnier i dess egna tidningar och som krönikör i tio år i facktidningen Journalisten – till exempel.

    Men! Grejen är att tidningar inte har något slags oändliga resurser. Ungefär 50 procent av journalistjobben i Skåne har försvunnit sedan 2011. Läs den meningen en gång till och låt det sjunka in.

    Hur tror du att vi ska kunna finansiera journalistiken om vi inte tar betalt för den? Den frågan kan man inte vifta bort, den är vår vardagliga verklighet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *