Follow the money

Jag har många vänner och kolleger i läsekretsen här, och jag tänkte komma med en enkel uppmaning.

Bokmässans sista dag är i dag. Många av er har jobbat, och ska nu skicka fakturor till mässan och till andra arrangörer för det arbete ni har gjort.

Fundera på om ni kan låta någon annan fakturera i ert ställe. Någon som behöver pengarna ännu bättre, någon som specialiserar sig på antifascistiskt arbete. Eller om ni kan tänka er att fakturera själva som vanligt, men ge bort en del av nettot när pengarna har kommit.

Det är många som talar ganska högstämt och principiellt om demonstrationsrätt och om att ”ta debatten”. Pengar är inte ett idealiskt sätt att mäta var en människa har sina djupaste sympatier och hur mycket han eller hon förstår allvaret i situationen – men det är inte så dåligt heller.

Bojkott tycker jag är en hedervärd hållning. Jag har lätt att förstå dem som valde att göra så. Men jag för min del valde att medverka på Bokmässan som vanligt. Att göra den så normal som möjligt genom att leda några seminarier och delta i några diskussioner och skriva lite – precis som jag alltid gör. Inga små små nassar ska få ockupera ett av mina favoritrum.

Samtidigt har jag inte varit särskild nöjd med eller imponerad av mässledningens hantering av de svåra frågor den har ställts inför.

Personerna bakom bloggen Inte rasist, men får skicka fakturor i mitt ställe den här gången. De får göra precis vad de vill för pengarna, det lägger jag mig inte i, men jag vet att deras ideella arbete spelar stor roll för att vi ska få en samlad bild av hur vår tids farligaste politiska rörelser ser ut. De gör ett storartat jobb, med humor och med allvar, och jag hoppas att de orkar fortsätta.

Så, till alla er som valde att medverka, och ska skicka fakturor de närmsta dagarna:

Ta er en funderare. Är det någon annan som borde få skicka den där fakturan i ert ställe?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *