Första dagen på semestern

Gick upp och gjorde frukost åt familjen, läste tidningarna, lämnade mellanbarn på förskola, gick till garaget med äldsta barnet, körde till Östra Odarslöv, hämtade campingkärran, lämnade äldsta på Skissernas för en barnaktivitet där, körde till Bilprovningen i Lomma eftersom jag ju skulle besiktiga både bil och släp, körde tillbaka, lämnade kärran hos vänner på Väster som ska låna den, körde till Willys, storhandlade, körde hem, lastade ur, körde till Stora Södergatan och köpte lagningslappar till äldstas jeans, körde tillbaka hem för att hämta en grej jag glömde, körde till Skissernas och hämtade stora, körde ett ärende, körde vidare hem, fixade lunch, förberedde kvällens tvätt, gick till Systembolaget för att fixa franskt vin till morgondagens middag med vänner, franskt eftersom Sverige ju möter Frankrike, vi gör alltid så, gick till förskolan och hämtade mellanbarn, gick till frisören med båda, satt ner medan de blev klippta, gick till tåget, mötte min fru och min minsta, sprang till Malmborgs för att köpa något jag glömt, kom hem, gjorde middag till familjen, sekonderade äldsta i hennes brödbakningsprojekt – hon sparar till en iPad och säljer nu fina filmjölksbröd för 40 kronor, det är inklusive hemleverans per cykel inom Lund, beställ genom att mejla, och så cyklade jag med båda tjejerna ner till Klostergården och tillbaka i ösregn för att leverera de första två bröden – kom hem, tog hand om den lille, flaskmatade och la honom, startade tvätt av fem maskiner, städade upp i köket efter middagen, gjorde en cassoulet till fjorton personer som ska ätas till Frankrikematchen i morgon, fixade kvällsfika och tandborstning och la de stora tjejerna. Bloggade. Nu ska jag stryka två skjortor. Bättre semesterlycka i morgon, försåvitt inte detta är semesterlycka.

0 svar på “Första dagen på semestern

  1. ha ha. inser hur småbarns-förälder-skadad jag är när min första tanke är ”jaha, i Lunds kommun får de ha barnen på förskolan när en förälder är ledig” 🙂

  2. Fredrik: Ja, 25 veckotimmar får man när en är föräldraledig, och det pågår ingen kontroll mellan tjänstledighets- eller semesterdagar och barnomsorgsdagar. Och det är ju bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *