Fuskare eller inte, han kan randa

I dag går nyheten över världen: Lance Armstrong, världens genom tiderna främsta cyklist, ska fråntas sina sju raka segrar i Tour de France. Han ska ha fuskat, även om bevis i skrivande stund inte har presenterats på ett riktigt övertygande vis.

Jag har ingen aning om han dopade sig. Det vore sorgligt om det var så, men det verkar ju som om alla är fuskare i den sporten, så man ska väl inte göra sig några illusioner. Däremot rekommenderar jag läsning av Armstrongs uttalande på den egna sajten – antingen har han en överjävligt skicklig konsult till sitt förfogande, eller så kan han verkligen skriva själv.

(Läs också The New York Times, för en bredare bakgrund, som bland annat beskriver hur många vittnen försäkrar att Armstrong dopade sig. Som alla andra.)

0 svar på “Fuskare eller inte, han kan randa

  1. Ok, jag har nu läst var ordet kommer ifrån. Framtiden vill visa om det kommer att vinna gehör. Tills vidare är ni i.a.f. två som använder det och det måste ju börja nånstans. 😉

  2. Man bör ha klart för sig att ingen dopning i världen betyder att idrottaren kan lägga sig på soffan, käka förbjudna piller och sedan låta muskelkraften växa som svamp i en stubbe utan att behöva träna stenhårt. Eller att en ren medelmåtta skulle kunna bli världsmästare. Det där glöms ofta bort i den heta indignation som omger ämnet, eftersom medaljer och rekord inom sporten hör till de mycket få saker som faktiskt är heliga i dagens västvärld.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *