Ge

För några år sedan skrev jag ett rätt uppmärksammat bidrag till antologin Gratis? som handlar om hur den digitala revolutionen driver fram mecenatskap som en på gott och ont avgörande del av framtida kulturfinansiering. I en artikelserie i våras spann jag vidare på en del sådana tankar, jag fick själv vara med om hur fantastiskt det kan fungera när jag själv fick bidrag till min bok om Google, bidrag som jag kunde skicka vidare. Författaren Aase Berg fick ett anonymt bidrag för en tid sedan, och skriver om upplevelsen här.

Den här frågan skulle kunna bli en bok. Någonstans här, runt gåvoekonomi, generositet, prissättning och mecenatskap, finns rätt story. Frågan är bara exakt var.

Kan man ställa en öppen fråga till er kanske: Hur ser ni på er egen personliga generositet? Vad triggar den? Vilka gränser har den?

0 svar på “Ge

  1. ..jag tycker ju inte att frågan bara går att angripa utifrån den som ger utan också måste inbegripa den som får. Det intressanta blir hur relationen mellan givaren och tagaren blir… och vilka konsekvenser det får i det fortsatta skapandet och givandet etc.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *