Gone viral

Fredagens krönika i Journalisten om hur det är att vara Jan Helin har fått en hiskelig spridning via Facebook och Twitter. Rena viruset. Roligt, eftersom jag försökte vara rolig, och tydligen uppfattades så också. Det händer ju inte varje dag.

I dag har jag förresten också bloggat om ett delhaveri i Carolaprojektet. Ingen katastrof på något sätt – men en tung erfarenhet. Tack och lov före utgivning och inte efter, vilket ju begränsar effekten av vår otillräcklighet… Men ändå!

Och, slutligen, en Sverigekarta för journalister, särskilt sådana som är baserade i Stockholm. Mycket bra, men jag saknar några gangsters där i sydväst…

0 svar på “Gone viral

  1. Enligt en brittisk undersökning (citerad i Sydan idag) har Facebook nu ryckt fram som en tung orsk till skilsmässor. Säkert ännu större i Sverige, och dessutom minst lika stor (eller större) i samboförhållanden som i äktenskap. Vem blir förvånad? FB är knark för personer med narcissistiska tendenser och ett otydligt förhållande till omvärlden.

  2. …och ett mycket spritt knark! Mer än 800 miljoner användare globalt nu, över fem miljoner i Sverige. Och FB växer snabbare än nätet självt!

    Tänker ibland att jag borde skrivit en bok om Facebook i stället; de ligger i en bra position för att bli utfärdare av hela världens e-legitimation. Då kan vi snacka världsherravälde…

  3. Det är en lång uppförsbacke för Google, men de kommer aldrig i livet att vända om… Vi får se om ren uthållighet gör att de trots allt tar en stor och relevant plats. Tjänsten är ju bra, frågan är bara om den behövs.

  4. Google is trying to take an immoral and illega way around its uphill battle. It puts Google Plus results much higher than they deserve in search (a free Panda pass!). And it’s the default mode.

    Google must believe that Google Plus will fail without a push from their search monopoly, which is illegal under anti-trust laws all over the world. Google Plus should succeed or fail purely on its own merits.

    I agree with Ken Evoy (http://on.fb.me/ApBt4t) that Google is selling its search soul. Do you?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *