Googles förste riskkapitalist skulle ha behövts här

”Andy Bechtolsheim sägs förlita sig på intuition, korta dragningar, några avgörande kontrollfrågor och stort personligt förtroende. Och han ställer alltid varje ny idé inför samma enkla prövning:
Löser det här ett riktigt problem, eller är det bara en snygg grej?”

Ett citat ur en kommande bok (gissa vilken) som känns användbart för att bedöma iPad.

0 svar på “Googles förste riskkapitalist skulle ha behövts här

 1. Precis! Det där är mycket viktigt och många som klagar på iPad missar just det. iPad löser ett stort problem och då kvittar det om den inte har inbyggd kamera, inte har multitasking eller inte har den processor som någon önskat sig.

  En vanlig dator är på tok för avancerad för många användare. Det är högerklick och mappar och filsystem och installationer och DVD-spelare och gudvetallt. Detta leder till datorer som antingen är stora, klumpiga och dyra eller billiga, plastiga och långsamma. Dessa datorer är opraktiska inte bara för merparten av världens datoranvändare, de är också opraktiska för ännu fler i vissa situationer; på resa, i möten etc.

  Det Apple har gjort är att de börjat om från noll och tagit fram en helt ny sorts dator för alla dessa personer och situationer. Det är ett stort och modigt projekt och det är inte alls säkert att de lyckas få världen att gilla det, men det är oerhört spännande och inspirerande att de försöker. Alldeles för få företag har mucklerna och modet att försöka göra något som verkligen är annorlunda. Det är ingen lätt sak att förklara för en hel värld att det finns en helt ny typ av dator.

  Jag tror faktiskt att Apple har en bra chans att lyckas. Priset på iPad är härligt, men det som verkligen imponerar är att se hur genomtänkt den här produkten är. Apple har uppenbarligen filat och tänkt, filat lite till, gjort om, testat igen och kommit fram till något som ser mycket genomtänkt lättförståeligt och framför allt användbart ut.

 2. Huvudet på spiken igen! Det är så skönt när ett bolag som har så stor tyngd som Apple slår ett slag för att få bort sladdhärvorna. Då kan det bli så. Om jag köper en iPad är sladdar det sista jag vill hålla på med. Having said that (Larry David-referens) så säljer väl Apple en USB-port till iPad som tillbehör?

 3. kommer ni ihåg när Apple tog bort diskettstationen från sina datorer eftersom vi skulle byta till USB. Nu verkar det vara dags för nästa teknikskifte.

 4. iPad, eller Big Ass iPhone som den kunde hetat, löser nog väldigt få problem. Med eller utan USB.

 5. Jag tror på Ipad och håller med om en hel del av det Olof skriver.

  Framförallt tror jag att Ipad kommer att göra surfande och framförallt tidnings och bloggläsande mer njutbart och givande. Att surfa med touchscreen är trevligt och att kunna göra det i soffan eller den bekväma fåtöljen kan kanske komma att betyda mer än vad folk idag inser. Steve Jobs upprepade frasen ”holding the Internet in your hand” under sin, tyvärr lite sega, keynote och jag tror det är nyckeln. Ipaden lägger Internet i folks händer på ett vettigt sätt (iphone och laptops gör det också men inte på ett såhär smidigt och elegant vis)

  Internet i händerna plus behaget att interagera med en fin skapelse kommer att göra Ipaden till en vinnare i längden. Möjligen inte en ”instant success” men ett koncept som kommer att vara bärande under många år framöver. Tror jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *