0 svar på “Guldspaden till Monica Antonsson!

 1. Andreas!

  Visst är det mycket mer än sanningshalten i Mia Erikssons historia och Liza Marklunds varumärke som står på spel. Hela Liza Marklunds politiska projekt är hotat! Och det är ett politiskt projekt som delas med många framstående politiker och mediamakthavare! Då är det inte så underligt att de sprattlar och gör allt för att få loss kroken ur munnen!

 2. Om det är så att Mia har offrats är det så jäkla fruktansvärt otäckt och fult att jag helt saknar ord! Jag tror faktiskt att det är så och då mår jag riktigt illa.

 3. Jag hoppas också att hon får Guldspaden. Det (Föreningen Grävande Journalister) är ett riktigt bra sammanhang, där Monica Antonsson förtjänar såväl uppmärksamhet som cred.

  Och så kanske hon kan lära grävarna ett och annat om släktforskning.

  Dessutom inser konspirationsteoretikern i mig att det blir knepigt för henne att få Stora Journalistpriset, ity Erik Månsson (som var ansvarig utgivare för Expressen när de felaktiga artiklarna om Stiftelsen Trossen publicerades) basar för det. Jag hoppas givetvis att jag har fel!

 4. Beror helt och hållet på konkurrensen, men nog är ”grejen” rätt stor och viktig…

 5. Förresten, jag skrev fel kommentar ovan. Det jag menade var egentligen: om det inte är så stort och viktigt, varför skulle Monica Antonsson då förtjäna Guldspaden?

 6. Håller med om att Skavlan är lysande, även om jag inte är särskild nöjd med vissa missade frågor till Liza Marklund… Har bara sett två avsnitt hittills, men det är en väldigt bra kombination av smartness/substans och fredagsunderhållning.

 7. Det är en fråga om vilket slags pris det är. Guldspaden har en egen bokkategori, och är mer ett branschinternt pris, där metod värderas lika högt som resultat. Stora Journalistpriset är större och annorlunda.

  Men förresten kom jag just på att jag egentligen vill att Katia Wagners ”Alexandramannen” ska vinna. Kanske kan de dela…?

 8. Nej, ge Guldspaden till Stina Blomgren!
  Antonsson har visserligen fått mkt uppmärksamhet, men allvarligt talat: Blomgrens bok Svart Notis är så oerhört mycket mer välskriven och den innehåller flera avslöjanden och tar upp ett ämne som väger några ton tyngre än Sanningen om Gömda. Svart Notis skriver fram de papperslösa från deras skuggtillvaro, lyfter en internationell jättefråga och avslöjar hur vår välfärd byggs på andras bekostnad. Ge Stina Blomgren priset direkt!

 9. Tycks ju helt klart vara en klass med tunga nomineringar, och det är kul. För jag vill minnas att de för några år sedan valde att inte nominera en enda bok för att det inte fanns tillräckligt många anmälda av hög klass.
  (Jag har tyvärr bara läst Antonssons bok av dessa fyra; däremot några av Stina Blomgrens Fokus-reportage om de papperslösa. Visst verkar den boken toppen!)

 10. Även Ingrid Carlbergs ”Pillret” är en fantastiskt bra och viktig bok – kanske den viktigaste av de fyra. Men Antonssons är utan tvekan det smaskigaste grävjobbet, tycker jag. Så oväntat och envetet!

 11. Utan att ha läst de andra nominerade böckerna tycker jag att alla fyra verkar vara viktiga och väl underbyggda. Ska genast beställa Pillret. Men inte är väl Antonssons ämne mindre angeläget än de andra? Det handlar ju om att en rasistpamflett som spridits i 700 000 exemplar, och som har påverkat höga politiker, har avslöjats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *