Gult, orange, rött

Det kan vara den sista fina höstsöndagen. Storm eller inte – ut och gå med er.

***

Eller läs en lite längre sak på Sydsvenskans kultursidor i dag. (Jag har alltså skrivit om det så kallade rektorsbråket, igen.)

0 svar på “Gult, orange, rött

  1. Bra skrivet. Dock är ju frågan idag vad som motsvarar religionen idag? Storföretagen? Där blandas vetenskap (det vill säga idealet, öppenhet, ifrågasättande, men respektfullt) med stark ledning (inskränkthet, rättegångar, tjuvspel). Jag vill i detta fall jämföra med Monsanto. Kemi och biologi på högsta vetenskapliga nivå. Kör ihop det med en vad jag tolkar det facistisk företagskultur, så får du ett medeltidaliknande instrument för makthavarna i företaget. Mutor i Asien, lögner över årtiondena (PCB, DDT med mera), användning av GMO som gränsar till slavkontrakt beroende på livets speciella egenskaper.
    I detta senare fall står jag närmare kyrkan avseende ”livets helgd”, än företagsekonomerna/prästerna på Monsanto. Vill poängtera att man kan komma till samma kritiska slutsats genom ekonomisk argumentation, men dessa grundar sig dock på andra grundvärderingar hos analytikern.

  2. Kom på att jag läst en bok av en kristen som ansåg att en kristen person och en vetenskaplig person inte kan existera i samma individ
    ”Moral Darwinism”, Benjamin Wiker. Kan kanske sätta eld på debatten, även om det är en amerikansk bok.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *