Har ni tröttnat än?

Årets journalistiska genombrott: Hanna Hellquist, DN.

Årets besvikelse: Nomineringarna till Stora Journalistpriset. Det har tydligen varit ett magert år överlag – även om flera av vinnarna vann välförtjänt efter gedigna arbeten. (Okej, jag vet inte, Bo Holmström, var det verkligen rätt…?)

Årets projekt: Att läsa Nobelvinnare tills jag kokar över, korna kommer hem eller jag blir klar – vilket som nu kommer först. Sedan jag började i våras har jag jobbat mig bakåt 20 år. Det tar sig!

Årets sämsta tidskrift: Varje gång jag åker tåg blir jag förbannad. Tidningen Kupé ligger där och luktar utgången journalistisk mellanmjölk.

Årets tv-personlighet: Kristin Nord, Sydsvenskans webb-tv, nås via Dygnet Runt.

Årets prognos: Expressen blir gratistidning senast 2012 – samma år som jag tidigare har sagt att Svenska Dagbladet slutar utkomma i sin nuvarande form. Vi får väl se. Jag hoppas att jag har fel i båda fallen.

Årets Svenska Dagbladetmedarbetare: Alexandra Hernadi. Varje gång jag råkar läsa en intelligent förvaltad klackspark på svd.se så är det hon som har skrivit den. Ett typexempel.

2008 års masterplan: Lång pappaledighet!

Årets student: Till våren får Matilda Källén – kolumnist i Barometern numera – sin vita mössa. Sen jävlar, alla redaktioner!

Årets bästa egna text som inte är en intervju: Förmodligen den här om Georg Riedel och en kontrabas.

Årets röst: Öh… vaddå, det är väl Carola, alla år?

Årets choklad: Är utan konkurrens danska Summerbird. Att de har ett fånigt namn får man bara tåla.

Årets blogg: Isobel Hadley-Kamptz fortsätter att vara min orienteringspunkt i bloggosfären. Men allra mest blogglädje får jag nog av Peter Englund, eftersom han omfamnar mediet med sådan självklarhet och auktoritet och gör det till sitt.

Okej! Det räcker väl va? Nu tar vi 2008!