Hel! Ren! Proper!

Det är med glädje och förtjusning jag läser i Dagens Media om hur Expressen ser över sin klädkod. Det har jag alltid tyckt att medieföretag borde göra. Det finns något slags gammal unken grovjobbarromantik, eller något i den stilen, i den här branschen som gör att det fortfarande anses lite suspekt för en journalist att bry sig om hur han eller hon ser ut vid representation av företaget.

Det är löjligt. Dags att snäppa upp läget.

***

Och i dag, sista dagen i Oslo, har jag röda skor, tämligen neutrala blå jeans och en… typ kraglös skjorttröja under en svart ytterrock. Helt vanliga kläder – men inte trasiga, inte smutsiga, inte illasittande, inte med några politiska eller religiösa eller andra budskap på, inte utformade på ett sätt som skulle det göra svårt för mig att rapportera om i stort sett vad som helst. Det är allt jag begär.

0 svar på “Hel! Ren! Proper!

  1. Isobel twittrade nåt om ”shortsdebatten” och länkade till en bild på tennis- (eller squash-)spelare i boxershorts. Hon undrade om denna debatt genom af Kleen skulle hamna på Expressens kultursida. Ska det tolkas som att tidningens nya dresscode kommer att förbjuda folk att springa omkring i shorts – och att motståndet mot detta nu är under formering? 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *