Helium

Man borde alltid ha releaseparty. Så otroligt kul. Det kom folk jag känner väl sedan länge, och folk jag aldrig har träffat. Det kom en som var sju år och en som måste varit i alla fall sjuttio. Och böckerna, jag fick se böckerna för första gången! Tjugo minuter innan vi slog oss ner i baren kom Per med några lådor, direkt från bokbinderiet.

Ett projekt kan inte bli mer färdigt än det blir i just det ögonblicket. Tejpen som lossnar från lådorna, flikarna som viks upp och så med fingrarna mot det glatta omslaget, den speciella tryckeridoften…

Folk droppade in hela vägen till fram efter tio nån gång, vilket gjorde att vi faktiskt hade tid att prata ordentligt med många av dem. Till slut satt jag, fortfarande i baren, med några gamla kompisar och några nya och pratade om allt möjligt hela vägen till stängningsdags. ”Har du hört talas om ett finskt band som heter Q.Stone?” sa en man i femtioårsåldern som jag inte träffat förut. Jag häpnade, jag har aldrig träffat någon annan som också gillar Q.Stone eller ens känner till dem. En vän som jag verkligen bryr mig mycket om kom sist av alla, och kunde bara stanna en kort stund – men länge nog för att berätta att han och hans fru äntligen äntligen väntar barn efter en lång längtan. Dagens bästa nyhet, han kommer att bli en fantastisk pappa.

Jag sitter aldrig i barer. Just i kväll satt jag ändå där i en bar och var så där riktigt heliumglad fram till alldeles nyss då jag här hemma, sittandes i köket, kall efter promenaden hem genom Lunds gator, insåg vad klockan är slagen: mina döttrar kommer att kräva välling om ganska precis fem timmar. Det blir en bister fredag…

***

Litet rep från minglet finns i Sydsvenskan i dag.

***

Och Bokus börjar sälja boken vilken dag som helst. Den finns från och med i dag hos alla stora bokhandlare i sydvästra Skåne, och sprids sedan dag för dag. Som mördarsniglar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *