Heltid

Ni har väl annat att göra än att klicka på mina blåa länkar? Men om inte, så är det bara att sätta i gång:

* Frågan om upphovsrätt är lika viktig som den är tråkig. Jag har just skrivit en krönika till Journalisten om det, men eftersom de bara låter mig skriva där var sjätte vecka kommer det att dröja till nån gång i mars innan ni får läsa det. Tills vidare får ni hålla till godo med dagens krönika, som är ett angrepp på tidningen Metro och dess allmänna uselhet. Hoppas nån där orkar svara.

* Utöver detta: ett inlägg på en sajt som argumenterar för amatörkulturens kvaliteter, men som på ett för skribenten förmodligen oavsiktligt vis blir ett effektivt argument för motsatsen. Läs och le, och hav överseende med att han försöker klistra Hitler på mig. Jag gissar att han trots allt har försökt göra sitt bästa, och det ska man alltid ha heder för.

* För ett klokare resonemang som saktmodigt funderar över pros and cons, titta in hos Fredrik Wass. Horace Engdahl och hans medundertecknare har blivit enormt utskällda för det här debattinlägget i Expressen. (Beklämmande få debattörer hittar goda motargument för det grundläggande: att användare rimligen bör betala för att njuta av frukterna av någon annans arbete.)

* För en stunds lättare underhållning kan ni alltid läsa mitt reportage med rubriken Varning för barn, som handlar om föräldrars skräckfyllda sätt att förhålla sig till barn- och ungdomskultur genom generationer. Den har givit mycket rolig läsarrespons med fler klockrena exempel.

* För de här korta raderna om Anders Paulrud mottog jag ett gammaldags prydligt handskrivet brevkort, med tack från en läsare. Det kändes roligare än tio mejl på samma tema.

* Och så slutligen en intervju med den storslaget berättande Carsten Jensen, vars härliga roman (jo, den är verkligen härlig!) ska åka med dig på nästa längre resa.