Höstens roligaste och svåraste uppdrag

I dag öppnas sajten för den exceptionellt spännande forskningskonferens jag ska leda i Umeå i december. Under tre dagar samlas ett antal absoluta toppforskare inom fältet ”digital humanities” för en konferens som kommer att kräva sisådär femtio cue cards av mig som moderator…

Ambitionerna är otroligt höga. Jag har varit i Umeå en gång i höst för att träffa arrangörerna och se alla platser vi ska vara på, och har börjat en inläsningsprocess som är tiofalt större än något annat jag har gett mig på i genren. Jag har till och med formellt deltidsanställt min syster under en kortare tid för att hjälpa mig att klara det här; hon är doktorand och hjälper mig nu med akademisk research och kartläggning av ämnets karaktär och dess nyckelpersoner.

Planen är att konferensen ska få två uppföljare: i Helsingfors 2013 och i Lund 2014. Om jag kommer att vara involverad i dem är en öppen fråga, men det är otroligt spännande och för en gångs skull ganska nervöst att få ta sig an den första. Och bara att få jobba några dagar i det nya universitetshuset vid älven i Umeå är en lyx, det är så otroligt vackert, och granne med det magnifika bildmuseet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *