Hur coolt är det inte…

…att det bor människor från 175 olika länder i Malmö? Min kamrat Jens Lennartsson, fotograf, har bestämt sig för att fotografera en representant för varje land. Fantastiskt projekt! Se FB-sidan här.

0 svar på “Hur coolt är det inte…

 1. Det där är en av Sydsvenskans mer kritiserade artiklar på många år, främst eftersom den refererar en kritiserad undersökning… Men oavsett vilket: jag tycker att det är hur coolt som helst att vi är så många olika människor i den här landsänden. Skulle inte kunna tänka mig att bo någon annanstans.

 2. Ja, men visst är det trevligt! Inte för att jag någonsin har bott i Malmö, men jag är uppvuxen där bygdens son heter Mustafa Can och jag har aldrig sett mångfalden som något negativt. Tvärtom.

 3. Andreas: Bara nyfiken. Bor det många krigstraumatiserade somaliska flyktingar i ditt bostadsrättshus i Lunds innerstad? Riskerar dina barn att börja bryta på arabiska i förskolan eller skolan? Kommer du i kontakt med andra än etniskt svenska medelklassmänniskor annat än någon enstaka gång i ditt yrke? Jag gissar att svaret på dessa tre frågor är nej.

  Du uppmanas härmed att tiga skamset nästa gång du får en impuls att moralisera över människor vars möte med mångkulturen inte är av det alldeles rosiga och äppelkindade slaget.

 4. RJ: Du är en feg människa som inte talar om vem du är, till att börja med. Men jag släpper in dig ändå!

  Nej, det bor inga krigstraumatiserade flyktingar i min bostadsrättsförening. Sådant är samhället att de sällan får den möjligheten. Men om en sådan familj vill och kan så är den självklart välkommen. Jag räknar ur minnet på nationaliteter och kommer fram till att vi på husets 25 hushåll har minst sju, möjligen åtta nationaliteter representerade. Både Asien och Afrika finns bland härkomstländerna. Så uttala dig sparsamt om sådant du inte vet något om!

  Riskerar mina barn att börja bryta på arabiska…? Eh, nej, och det gör inga andra i Sverige födda barn heller. Däremot talar de förstås dialekt och sociolekt; de imiterar varandras ord och uttryck. Det är inte att ”bryta på arabiska”.

  Kommer jag i kontakt med andra än etniskt svenska medelklassmänniskor…? Eh… ja. Hela tiden. I jobbet, i vänkretsen och – eftersom jag har sådan tur – till och med i min familj.

  Och jag har inte moraliserat, jag har tipsat om ett coolt fotoprojekt.

  Bara någon som är förblindad av rasism, hat och sina egna tankedimmor kan läsa mitt inlägg på det sättet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *