Andreas Ekström

Intro

Andreas liten

Hittills

5C04C647-5B3C-4954-BFF6-C52AE35A335D

Föreläsningar

Böcker

Länkar

Om upphovsrätt

English

Som officiant

Hur man löser ett spaningsmord

Skrev just ett mejl till Joakim Palmkvist om hans nya bok ”Hur man löser ett spaningsmord”, och inser att jag lika gärna kan publicera det, som ett boktips. Läs den, om ni gillar deckare, men vill komma lite längre i just den läskänslan än vad man oftast gör – det här är alltså ett slags dramatiserad reportagebok om en verklig händelse.

***

Grattis till din hittills bästa bok. Jag läser tusen gånger hellre en sådan här sak än en vanlig deckare. Det som gör att den blir bra – utöver oklanderligt hantverk – är att du får utrymme för din egen sakkunskap. Hela storyn blir så pedagogisk. Jag får lära mig tusen saker om mordutredningar som jag inte hade en aning om, och som jag inte visste att jag var intresserad av heller. Personerna känns väl så rationella som en människa blir; hade du förklarat ännu mer i detalj om varför person A sannolikt gjorde B för att nå mål C så hade du nog riskerat att hamna fel – trots dramatiseringarna så håller du kvar i det vi faktiskt kan belägga.

Svinbra, kort sagt.

Carl-Eric Björkegren heter Carl-Björkegren på ett ställe, det var nog det enda korrfelet jag såg.

/A.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.