I dag…

…ska jag inte skriva något mer kontroversiellt än det här: Glass gillar jag! Glass är gott!

Det tog mig en halv arbetsdag i går att försöka förklara varför jag tycker att det är rimligt att vi har representativ demokrati i Sverige, och vilka de rimliga konsekvenserna av det blir.

Om ni visste vilken ENORM hätskhet jag möter för att jag försvarar tanken med upphovsrätten. Jag har många gånger varit på väg att publicera mejl och så, för att visa hur tonläget kan vara. Jag har hittills låtit bli, eftersom jag tror att det är kontraproduktivt. (Jag tror inte att någon sportkrönikör har vunnit något på att publicera lite ”bögjävel” och ”idiotjävel” ur läsarposten, men just sportkrönikörer är exceptionellt utsatta för sådant…)

Well. Jag försöker alltid vara så vänlig och tydlig jag kan. Ibland undrar jag om jag anstränger mig för mycket i den riktningen.

0 svar på “I dag…

  1. Tycker du sköter det skitbra, och jag beundrar ditt tålamod. Du har en unik och viktig funktion i den här evighetsdebatten, favoritbögjävel där.

  2. ja hjälp, när jag bloggade om ämnet häromdagen blev jag förvånad över hur pass infekterad debatten verkar vara och hur stor energi man måste lägga ned på att bemöta de kraftiga motreaktionerna man får. frågan ligger uppenbarligen så nära folk om hjärtat att de nästan tar illa vid sig personligen om man driver motsatt tes deras. och nu drev jag ju en ganska upphovsrättskritisk linje, så jag tror inte det är givet att man får medhåll bara för att man tar piraternas parti. jag blev också sugen på att skriva om väldigt neutrala saker idag, agitation tar på krafterna…debatten är ju nästan lika hätsk som i israel och palestinafrågan.

  3. Jag hoppas att du lagt märke till de hätska angrepp och injektiv som kastas runt inte enbart kommer från sk pirater utan även för upphovsrättens (som den ser ut idag) försvarare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *