Andreas Ekström

Intro

Andreas liten

Hittills

5C04C647-5B3C-4954-BFF6-C52AE35A335D

Föreläsningar

Böcker

Länkar

Om upphovsrätt

English

Som officiant

Ingen service? Jodå!

Kolla på den här bilden först, bara för att den är lite fin:

IMG_4028a

Den är tagen från ett SAS-plan i torsdags morse, gissningsvis någonstans över Östergötland eller så. Den här veckan har jag flugit totalt sju inrikeshopp – vilket jag aldrig gör, jag brukar åka tåg. Det var bara inte tidsmässigt möjligt den här gången, eftersom destinationerna var Gotland och Östersund.

Som många andra orkar jag inte alltid stänga av telefonen ordentligt när jag flyger. Och på en av flighterna, den sista i går, slog jag på Google Maps. Bara för att upptäcka att den där blåa pricken som visar var jag befinner mig, flyttade sig framåt i stadig fart. På exakt rätt ställe. Trots att telefonen sa ”Ingen service” och trots att vi väl befann oss på åtminstone 3 000 meters höjd. Intressant! Undrar varför min telefon tar emot och sänder data, trots att den säger ”Ingen service”.

IMG_4031

2 Kommentarer

  1. Daniel Åberg den 14 december, 2013 kl 08:07

    GPS:en har inget med data- eller mobiltrafik att göra, den är igång även i flight mode, vilket är praktiskt när man har förinladdade kartor och befinner sig utomlands och vill kunna navigera sig fram utan att dra på sig roaming. De där kartorna bör ha funnits inladdade i Google maps redan innan du slog på flight mode. Vill du av någon anledning stänga av även GPS:en går det också, i iPhonen slår man av Platstjänster.  2. Andreas Ekström den 14 december, 2013 kl 09:24

    Aha, det hade jag ingen aning om! Tack ska du ha!Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.