Ingen service? Jodå!

Kolla på den här bilden först, bara för att den är lite fin:

IMG_4028a

Den är tagen från ett SAS-plan i torsdags morse, gissningsvis någonstans över Östergötland eller så. Den här veckan har jag flugit totalt sju inrikeshopp – vilket jag aldrig gör, jag brukar åka tåg. Det var bara inte tidsmässigt möjligt den här gången, eftersom destinationerna var Gotland och Östersund.

Som många andra orkar jag inte alltid stänga av telefonen ordentligt när jag flyger. Och på en av flighterna, den sista i går, slog jag på Google Maps. Bara för att upptäcka att den där blåa pricken som visar var jag befinner mig, flyttade sig framåt i stadig fart. På exakt rätt ställe. Trots att telefonen sa ”Ingen service” och trots att vi väl befann oss på åtminstone 3 000 meters höjd. Intressant! Undrar varför min telefon tar emot och sänder data, trots att den säger ”Ingen service”.

IMG_4031

2 svar på “Ingen service? Jodå!

  1. GPS:en har inget med data- eller mobiltrafik att göra, den är igång även i flight mode, vilket är praktiskt när man har förinladdade kartor och befinner sig utomlands och vill kunna navigera sig fram utan att dra på sig roaming. De där kartorna bör ha funnits inladdade i Google maps redan innan du slog på flight mode. Vill du av någon anledning stänga av även GPS:en går det också, i iPhonen slår man av Platstjänster.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *