Andreas Ekström

Intro

Andreas liten

Hittills

5C04C647-5B3C-4954-BFF6-C52AE35A335D

Föreläsningar

Böcker

Länkar

Om upphovsrätt

English

Som officiant

Jag behöver mer hjälp

Minns ni att jag avslutade mitt donationsförsök häromdagen? Det gör ni förstås.

Det märkliga, roliga och fantastiska har nu hänt att jag behöver försöka hitta ytterligare finansiering för en helt otroligt spännande grej, en suverän sista pusselbit. Jag har just fått det bekräftat, och jag ska strax berätta vad det är.

Men den här gången ska jag inte be om donationer. Den här gången ska jag försöka sälja något i stället. Låt mig förklara.

Ett av mina kapitel i boken heter ”Snälla Google och det outforskade livet”. Det beskriver Googles välgörenhetsgren, Google.org, genom en intervju med dess chef Frank Rijsberman. Det gör små utflykter i fenomenet ”storindustriell välgörenhet”. När jag var klar, eller tyckte att jag var klar, skickade jag det till en av de tre personer som jag använder som ”för-redaktörer” för den här boken, Björn af Kleen. (De andra två är min fru och Niklas Orrenius.)

Björn svarade snabbt. Det här är bra, men det räcker inte. Det här är ju hur intressant som helst. Hur många vet att Google gör det här? Hur många svenskar har ens något slags förhållningssätt till företagsbyggd välgörenhet? Hur kan det här kapitlet bli matigare?

Jag insåg att han hade rätt och tänkte efter en stund. Och så kom jag på det självklara. Hur är det möjligt att jag inte hade tänkt på det?

Jag satte mig vid datorn och skrev ett mejl till Frank Rijsberman. Skulle jag kunna få se Google.org… hända? Kan jag få vara med någonstans där era pengar, era uppfinningar och era resurser faktiskt gör något? Just nu? Och just det: Inte en dag senare än 20 januari, då kommer what we in Sweden kallar en rasande förläggare att strypa mig.

De tänkte lite. Kollade lite.

Och nu ska jag åka till Kamerun i Centralafrika.

Och nu ska jag åka till Kamerun i Centralafrika!

Där finns en stiftelse som arbetar med en rad hälsorelaterade projekt. Den hade inte funnits utan Googles stöd. Och jag är välkommen dit! Herregud.

Jag måste nu så fort jag kan ordna med visum, och jag måste ordna med resa och boende de kanske tre nätter jag kan stanna där.

Tyvärr är det dyrt att åka till Kamerun. Jag kommer omöjligen att klara hela projektet på mindre än 25 000 kronor; bara flygbiljetten ser ut att kosta ungefär 20 000.

För att få in den summan söker jag nu – en företagskund. Jag söker ett företag eller en organisation som är intresserat av att för 25 000 kronor köpa Andreas Ekströms 3G-paket. Google Golden Gig. Hur fräsigt låter inte det?

Det företag eller den organisation som köper Google Golden Gig disponerar mig under en hel arbetsdag, var som helst i landet. Jag beskriver min egen läroprocess och mitt arbete med ”Google-koden”, jag förklarar grunderna i Google-ekonomin och Google-söket, jag utmanar er med diskussioner runt internets själ och funktionalitet sett ur ett Google-perspektiv. Jag står till tjänst både före och efter med frågor och svar, analys och planering. Vi arbetar tillsammans för att skräddarsy ett innehåll efter lokalt önskemål. I paketet ingår dessutom upp till hundra exemplar av boken ”Google-koden”, beroende på hur många deltagare vi är.

Hör av dig på adressen 3G snabel andreasekstrom punkt se! Du gör inte bara en god gärning, du köper en bra tjänst. Det lovar jag.

Och känner du någon som kan vara intresserad? Jag är tacksam för alla inlänkar.

16 Kommentarer

 1. mati den 8 december, 2009 kl 07:26

  Spännande.
  Men kanske isen blir lite tunnare nu?

  Kan man som potentiell företagskund få möjlighet att påverka specifikationen i din motprestation eller står ditt erbjudande fast? 2. mati den 8 december, 2009 kl 07:32

  En sak till:
  Själva tillblivelsen av boken – dina idéer och dubier – hur din utgångspunkt förändrats, kanske delvis pga själva tillvägagångssättet – är, i min värld, definitivt en del av den boken.
  Det kapitel som nu ska bli till skulle ju inte varit möjligt att skriva annars.

  Det är också intressant för eventuell kritik av boken hur den tillkommit – jag gissar att den här crowd-processen kommer att vara en del av mottagandet.
  Inte minst för min del.

  Kanske en bilaga vid namn ”Andreas-kalkylen”? 3. […] This post was mentioned on Twitter by Dan Abelin, AndersOlofsson. AndersOlofsson said: @andreasekstrom till Kamerun för att beskåda Googleprojekt. Efterlyser företagsspons: http://j.mp/6dlXqi […] 4. Julia den 8 december, 2009 kl 09:28

  Håller tummarna! 5. Emanuel den 8 december, 2009 kl 09:50

  Det här gör mig så glad! Heja! 6. Anna den 8 december, 2009 kl 09:50

  Synd att jag inte har en massa pengar, annars hade jag köpt tjänsten. Mycket spännande! 7. Mary den 8 december, 2009 kl 09:58

  Vilken kul grej Andreas.

  Vil ge dig ett tips på en bok. Leaving Microsoft to Change the World – An Entrepreneur`s Odyssey to Educate the Worlds Children. John Wood. Kanske kan ge lite inspiration.

  http://www.leavingmicrosoftbook.com/ 8. Andreas Ekström den 8 december, 2009 kl 11:21

  Mati: Ja, det här är en föreläsningsdag, så här har vi alltså en ren försäljning och fakturering, ingen gåva. Det betyder att man i allra högsta grad är med och utformar hur den dagen och/eller föreläsningen i så fall ska se ut.

  Men ska jag skriva ett bokkapitel om den här processen? Nej, jag tror inte det ändå. Det tar fokus från huvudämnet. Det får stanna på bloggen tror jag. Däremot har jag en liten sektion med källor, lästips och tack i slutet, där kommer jag i alla fall att kommentera processens kollektivitet, om man kan kalla det så. 9. Thomas Frostberg den 8 december, 2009 kl 01:38

  Skärpning Andreas,

  Du tar alldeles för lite betalt för ett heldagsseminarium och dumpar därmed marknadspriset för liknande aktiviteter!

  /Thomas 🙂 10. Kjell den 8 december, 2009 kl 03:45

  Vilken utveckling! Mycket spännande, och inspirerande kreativt! 11. Andreas Ekström den 8 december, 2009 kl 06:49

  Thomas: Du driver med mig eller…? Jag borde kanske ha frågat nån först, men jag tyckte att 25 000 lät jävligt mycket… 12. jonas den 8 december, 2009 kl 08:33

  planlöst småflurande och helt plötsligt har jag en vd att övertala. 13. Andreas Ekström den 8 december, 2009 kl 08:36

  Skulle du lyckas ska jag fanimej guldmåla ditt exemplar av boken! 🙂 14. jonas den 8 december, 2009 kl 08:45

  det låter redan som boken kommer vara värd sin vikt i guld. 15. Andreas Ekström den 8 december, 2009 kl 08:53

  Haha, nej, det tror jag att man helt lugnt kan säga att den inte blir… 16. Evelina den 24 augusti, 2010 kl 03:59

  Hejsan Andreas!

  Glad för din skull, följer din utveckling med spänning! Kan tyvärr inte köpa in din spännande föreläsning men kan kanske hjälpa dig på annat sätt, med flygbiljetten. Jag jobbar som resesäljare och är en stjärna på att hitta billiga biljetter, även de mest omöjliga datum och kombinationer.
  Du får gärna skicka ett mail till mig med datum, orter och preferenser för resan så ska jag se vad jag kan göra!

  Mvh

  Evelina SjöqvistLämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.