Jag får väl äta lite paté själv

I kväll är det tid för höstens stora branschmingel på Manilla i Stockholm, arrangerat av Bonnierförlagen. Dessvärre kan jag inte vara där; min fru jobbar järnet nu under några veckor och behöver inte en make som är borta och äter snittar och försöker att inte stirra på Stig Larsson eller bli vettskrämd av Viktor Rydbergs efter dödens inträde avgjutna ansikte. (Ligger normalt i en fönstersmyg nära buffén.)

Förra årets mångordiga och, kan jag se i analysverktyget, ofta framgooglade rapport från evenemanget finns här. (Och att jag i den skrev att jag hädanefter inte skulle kunna skriva om Hanna Hellquist journalistiskt med bibehållen integritet… ja, döm själva. Jag gjorde det ändå, och försökte vara tydlig med att det fanns en sådan problematik.)

***

I dag blir det lite radio för mig – Kulturnytt nu på morgonen 7.45 med repris efter lunch (mina 98 sekunder går att höra här) och så Nya Vågen sedan efter tvånyheterna. Båda grejerna handlar om, you guessed it, the big Kahuna. Google alltså.

0 svar på “Jag får väl äta lite paté själv

  1. Jag blev lite förvånad när jag hörde dig kritisera Google och sen säga att du använder Googles analysverktyg. Jahapp, när jag kikar i html-koden till bloggen så ser jag anropet längst ner. Det som sades om att man själv väljer om man vill använda Googles produkter stämmer inte riktigt. Uppskattningsvis 10% av ALLA webbplatser har länkat in Googles kodsnutt, och om man själv vill tacka nej till att lämna avtryck så behöver man aktivt lägga in en blockering med t ex AdBlock.

    För en webbplatsinnehavare är Google analytics ett utmärkt verktyg att överblicka besökarna. Men betänk att Google lika enkelt kan skära ut informationen med ett annat snitt; det som följer besökarens rörelser på nätet. Det får FRA framstå som en bagatell.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *