Jag vidhåller…

…att Lena Andersson är en av landets skarpaste hjärnor. Läs det här, och säg mig sedan om Zlatan ska spela från start eller inte. Jag är plötsligt osäker.

0 svar på “Jag vidhåller…

 1. Zlatans vara eller inte vara på planen handlar inte om honom själv- främst.
  Det handlar om hur man som ledare kan hantera kombinationen av en exceptionellt skicklig yrkesman kontra en auktoritär ledare och väga det mot lagets optimala prestation. Och jag är tveksam till om Hamrén kan det; då han på SVT:s Pelle Nyströms fråga ( efter Hollandmatchen !) om varför Sverige vinner sina matcher utan Zlatan på plan svarar ”jag vet inte”. Självklart är det hämmande att hela tiden bli mätt och bedömd; för att inte passningen låg rätt, för att inte löpning låg dito- utifrån Zlatans perspektiv.
  Straffet blir hårt om du inte har gasmasken på ; Lena A:s ord; ”kritiken, irritationen, oberäkneligheten och de subtila psykologiska bestraffningar som auktoritära personligheter är mästare på” I ett lag som är tryggt så finns det flera passningar som är rätt ,flera löpningar som är det, för till slut så gör det laget mål. Det är allt arbete och samhandlande innan målet görs som är det väsentliga. Det är lagbygge och gruppdynamik som borde vara kända principer hos en landslagsränare
  Eller?

 2. Korrekt analys av Zlatans roll. Vad gäller Juholt skulle den Bildtska hållningen aldrig fungera, inte iddag, inte än. HSB, d v s Göran Persson, kunde tillåta sig en del av den, efter många år högst upp i pyramiden och efter ”storstädningen” av den svenska ekonomin. Det är fler som har sagt att Juholt skulle valt en annan försvarsstrategi, inte minst eftersom hela historien var så tunn, ja nästan helt ihålig. Men Juholt hade framställts som ytterligare en ”sossepamp”, någon som saknar vanlig hederlig arbetarmoral. Oavsett om drevet hade rätt eller inte vad gäller hyran och kvittona. För Juholt var vald strategi den enda vägen.

 3. Om resten av svenska landslaget var på samma elitnivå som Zlatan då? Är inte det tränarens jobb så säg. Han funkar ju i andra elitlag, så om svenska landslaget har mentalitet som skrämda små får .. 🙂

 4. Hade de andra spelarna varit på den nivån hade de kunnat hålla jämn maktnivå med honom också, i kraft av sin kompetens. Men… ja, det är ju ingen som är det riktigt.

 5. Men hon har ju fel. Cantona blev ju inte petad från det franska landslaget. Han spelade ju sin sista match ett år innan VM. Det kan ju vara därför han inte blev uttagen till VM.

 6. Men han spelade ju inte i landslaget efter 95. Då är han ju knappast petad till VM 98. Vem vet, hela franska landslaget kanske var fullt av skitstövlar?

 7. Tack så mycket för hänvisningen till Lenas krönika i gårdagens SDS – jag hade missat den annars.
  Just detta med subtila bestraffningar, svårförutsägbara beteenden och rädsla att göra fel tycker jag lätt försvinner i individualismens gyllene era.
  Skulle också vilja ge ett länktips – http://www.fication.se, som handlar en del om vuxenutveckling – teori och exempel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *