Kamrerns rivstart

I min outhärdliga självgodhet meddelar jag er: årets första dag innefattar för mig alltid en härlig fyratimmarssittning med deklarationsförberedelser, bokförings- och företagsavslut för föregående år, samt förstås samma sak för bostadsrättsföreningen. Gärna direkt på morgonen.

Så det ska jag göra i dag, medan ni spritslavar kurerar er huvudvärk. Jag ska tänka på er senare, på de olika vårligt förlagda skattemyndighetsdeadlinedatum som är helt okända för mig.

0 svar på “Kamrerns rivstart

  1. Fördelen med att vara spritslav är dock att alla försök att starta eget går åt helvete ganska fort, styrelsen i Brf’en har kraschat i storbråk och konsekvensuppfattningsförmågan är kraftigt försvagad. Så sitt där och sura med dina blanketter du. Själv måste jag ringa runt och be om ursäkt.

  2. Det var så entusiastiskt att till och med jag, som brukar fixa det där veckan mellan nyår och trettondag, häpnar.

    Och är tacksam för att jag slipper ta hand om bostadsföreningens bokslut.

  3. Jag har aldrig varit bakfull. Var nykterist i 20 år. Har dock börjat dricka drinkar då och då nu när barnen är större.

    Jag känner mig väldigt lockad att göra som du. Är du bra på allt det där? Hur lärde du dig? Jag har haft revisor hela mitt liv men vill kunna själv.

  4. Malinka: 🙂

    Jenny Maria: Jag sköter absolut inte allt, jag och min fru har ett AB och anlitar revisor för det. Men det blir ju en del småpill ändå, som man gör själv, med kontrolluppgift på lönen och månatlig skattekontoredovisning och sånt, och så är jag alltså ordförande i min bostadsrättsförening, vilket medför någon timmes jobb varje vecka, eller kanske lite mer. Learning by doing!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *