I turistnäringen

Vid något tillfälle läste jag en intervju med tidigare tv-sportmedarbetaren Åsa Broberg. Jag blev oproportionerligt paff av att läsa att hon utbildat sig till – turistguide.

Jag har numera följt detta exempel. Inte så att jag ska sitta på fördäck på Malmös motsvarighet till ”Paddan” och käka glass från Hvens glassfabrik mellan turerna, utan genom en annan och coolare sak: Sydsvenskan Live.

Vi har numera ett väldigt fint besökscentrum på Sydsvenskan, där vi två gånger om dagen, fem dagar i veckan, tar emot skolelever och andra som vill veta hur tidningen blir till. Besöket tar två timmar, och innefattar bland annat redigering av en egen förstasida och en suveränt gjord interaktiv film där besökarna får ta ställning till svåra publicistiska dilemman och utgivarärenden. Denna show har jag nyligen lärt mig att sköta, och jag har lovat att hoppa in och avlösa de ordinarie åtminstone någon gång per månad. Hur kul som helst. Om du är skolelev och vill ta hit din klass: mejla oss, så ses vi!

***

I en tidigare version av detta blogginlägg hade jag blandat ihop två tv-sportmedarbetare. Beklagar detta, men nu är det rätt!