0 svar på “Keep on keeping on

 1. Sparpaket på Bonniertidningar brukar inte komma ensamma. Eftersom SDS-ledningen säger att det inte är nyhetsred som ska få stå till buds med de flesta vakanserna så behöver man ju inte vara Einstein för att postulera att kultursidans bemanning och förmodligen dess driftsbudget kapas ytterligare. Verkar det stämma ur din synvinkel? Och för att jämföra med en SDS närstående tidning, hur länge kommer Expressen att ha kvar en kultursida som ens till namnet är skild från nöjesavdelningen? I praktiken är de ju redan fusionerade.

 2. Hej – grejen är att jag inte tycker att jag kan kommentera sådant som händer på Sydsvenskan här, inte mer än i väldigt generella termer.

  Tidningen kommer att skära ner lite på allt, men också få en i mina ögon mer logisk och praktisk organisation. Jag känner mig säker på att jag även i morgon jobbar för en stark tidning och med kolleger som är bland de skickligaste man kan hitta.

  Expressens kultursida har texter av Lars Gustafsson och PO Enquist och Gunilla Brodrej och Jesper Högström och… jag tycker den är riktigt högklassig. Ser inga innehållsliga släktskap med nöjessidorna alls faktiskt!

 3. Att Sydan lyfte ut *hela* den diskussionstråd som hann uppstå under några timmar efter artikeln om nedskärningarna, det förefaller också både dumt och verkningslöst. Vi som hann läsa den – och det bör ha varit några tusen personer – kunde se att den nämnde några namn (det är svårt att undvika för den som vill beskriva hur en tidning, dess journalistik och dess image förändras: ditt namn var inte med vad jag kunde se) men att det inte rörde sig om några egentliga personangrepp. Fokus i kommentarflödet låg på att det blivit ett övermått av tyckande och gissande om allt från kommande MFF-matcher till politiska affärer och datorspel, utan tydliga skiljelinjer mellan fakta, åsikter och spånande, och att tidningen blivit alltmer inkrökt Malmöbaserad och fått kortare texter till fömån för stoooora bilder. De flesta tidningsprenumeranter och köpare betalar inte för bilder, inte idag när det finns en ocean av (gratis) bilder överallt.

  Och som det brukar heta, när SDS klipper diskussionen fortsätter den på andra håll – Facebook, Flashback, bloggar, kanske Journalisten och dess kommentarfält – dock utan tidningen som möjlig deltagare och scen. Det är inte lyckat.

  Det här är ju förvandlingar som har pågått under flera år, men de har blivit tydligare än någonsin de senaste tre-fyra åren. Många både i och – ännu mer – utanför Malmö upplever SDS som en allt mindre angelägen och självständig tidning. Att en hel del av dessa nog anser detsamma om DN (som aldrig har varit så inkrökt och nyrikt Stockholmsmässig som nu) är ingen bra ursäkt.

 4. Om folk bara visste hur många som sitter(satt) på sina välbetalda, säkra, fasta jobb utan att göra skäl för lönen.
  Korrläste under min studietid på stor rikstidning, där kunde sitta ”journalister” som gjorde korsordssidan och fikade en halvtimme i taget 3-4ggr/dag medan t ex nattredigerarna slet som djur och knappt hann gå på toa. Tänkte ofta att en ordentlig omorganisation hade behövts.

 5. Thomas: Jag måste anklaga dig för anekdotisk bevisföring… Sydsvenskan har fler läsare än någonsin tidigare, och detaljerade fokusgruppsundersökningar visar att läsarna får ungefär den tidning de ber om. Sedan kan det vara så att de inte förmår formulera exakt vad de egentligen vill ha, men det är en annan femma… Så det är klart att det finns personer som tycker på det vis som du beskriver. Men vilket är det helhetliga intrycket? Nog inte det, ändå.

  Molly: Satt, är rätt verbform, precis som du antyder. Jag tror inte att det är så någonstans längre, inte på DN heller.

 6. Att det var just korrläste som Molly gjorde visar att det var ganska länge sedan hon bildade sin uppfattning… Tror att SvD lade ner sin korravdelning för cirka 15 år sedan; DN hade den nog en liten aning längre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *