Knytnävsvänstern i farten

Jag känner att jag måste ge lite spridning åt vad som försiggår två frisbeekast från mitt hem.

Och för den som vill veta lite mer om vad Smålands nation är för ställe, och kanske få en lite bredare bild, rekommenderar jag det här reportaget, som Pontus Tideman och jag gjorde för sju år sedan. Jag tror inte att saker och ting på något avgörande vis har ändrats sedan dess.

0 svar på “Knytnävsvänstern i farten

 1. Knytnävsvänstern mot knytblushögern, typ. Men med tanke på att ett gäng äldre småländska forskare på 90-talet bildade ett ”Nya Smålands” med målet att få nationen diskad, och eftersom nationer knappast längre primärt rekryterar efter landskap så kan man väl säga som SVT en gång: Dekonstruera Småland! Det finns inga smålänningar!

 2. Hur kan man kalla sig liberal och stödja direkt demokratifientliga organisationer som Smålands?

 3. Finns det nån som är liberal och samtidigt stöder Smålands?

  (Jag vill på förekommen anledning dementera att jag är liberal, det kan jag möjligen vara men det är jag inte alls lika säker på som till exempel skribenter i Helsingborgs Dagblad och Expressen är, samt att jag varken stöder eller ostöder Smålands…)

 4. Finns det nån som är liberal och samtidigt stöder Smålands? Ja, Pavlina Ekdahl. Hyreskontrakt kräver medlemsskap i nationen och via detta medlemsskap stödjer hon så klart Smålands Nation. Det kan hon naturligtvis göra om hon vill, men jag hävdar att hon inte är trovärdig som vice ordförande i LUF Lund. Å andra sidan, det är väl rätt länge sen moderpartiet Folkpartiet varit liberalt på riktigt så att nästa generation även de kompromissar med liberala värden är kanske ganska naturligt.

 5. Apropå era tweets om Exile On Main Street: grejen med att mixa om den är att det ska låta lika snyggt och dyrt som Wish You Were Here, men naturligtvis med mera blytung bas. 😉

 6. Apropå musiker som inte lirar godtagbart:

  ”We tried Jeff Porcaro but he couldn’t play”

  -Joe Zawinul om jakten på en ny trummis till Weather Report 1978 (det blev så småningom Peter Erskine).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *