Länkar

Här är lite länkar till mina texter, som i flera fall har det gemensamt att de leder vägen till saker som inte är precis rykande färska – jag ska inventera förrådet någon gång när jag har tid och lust…

En intervju med Ian McEwan, en av mina litterära favoriter. Och en med Leif G W Persson, kanske inte en litterär favorit, men en gränslöst intressant man. I det här fallet också rolig.

De flesta av mina krönikor från tidningen Journalisten finns på dess sajt, men kan vara lite svåra att hitta. Men den här tycker jag blev bra, till exempel.

Han pekar ut Olof Palmes mördare varje dag. Berättelsen om Stellan Hagmalms ändlösa vandring på Lunds gator. Resultatet av en svår redaktionell etisk diskussion.

Om nätmobbning.

Thomanders – de manliga nätverkens hem. Ett nu ganska gammalt reportage jag är stolt över. Det krävdes mycket tid, mycket research och hårt arbete för att få kartläggningen komplett. Dessvärre finns reportaget på webben utan kringtexter och faktarutor. Men det är läsvärt ändå.

En krönika om kontrabasens anatomi, och Georg Riedel, och Björn Gustafson. Den tycker jag mycket om, läs gärna den!

Farfar dog nio dagar senare. Vårt sista möte blev den här texten.

***

It’s called ”Question of the month” – a newsletter on things I think, write and talk about. Sign up! It’s twelve e-mails per year, always sent out the first day of the month, aimed at making us both smarter. What could possibly go wrong?