Andreas Ekström

Intro

Andreas liten

Hittills

5C04C647-5B3C-4954-BFF6-C52AE35A335D

Föreläsningar

Böcker

Länkar

Om upphovsrätt

English

Som officiant

Ledarsidor på ny kurs

Tog en paus i semestern, eftersom jag tyckte att det behövdes. Den här krönikan har lett till en otrolig mängd reaktioner det sista dygnet, huvudsakligen kloka och kvalitativa sådana.

5 Kommentarer

 1. Ola Sjögren den 25 juli, 2015 kl 09:44

  Hej Andreas.
  Dina ofta lögnaktiga och vinklade artiklar i Sydsvenskan var en anledning till att jag efter många år som prenumerant sa upp prenumerationen nyligen. Du har en förkärlek för att laborera med sanningen och utelämna viktig fakta.
  Tino S skriver i följande inlägg om hur du åter far med halvsanningar och vinklar verkligheten: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10153015218558231&substory_index=0&id=560498230 2. Andreas Ekström den 25 juli, 2015 kl 09:17

  ”Ofta lögnaktiga”, det var ingen dålig anklagelse.

  Jag uppmanar dig att komma med ett enda exempel på detta. Ett enda! Ett enda, där du kan visa att jag har ljugit, alltså avsiktligt farit med osanning, i någon av mina texter. Jag tror att det blir väldigt väldigt svårt att hitta ett sådant.

  Nu tror jag inte att det spelar någon roll i och för sig – personer som sympatiserar med SD står normalt inte ut med avvikande uppfattningar.

  Sedan bör du också ha genreskillnader klart för dig: i nyhetsartiklar och reportage förväntas en skribent vara objektiv och allsidig. I krönikor och annat opinionsmaterial förväntas skribenten tvärt emot ta ställning och hålla sig till en tes – på ledarsidan och på kultursidan och i kommenterande krönikor, till exempel.

  Jag tror att du har läst sådana kommenterande texter från min penna, och att du inte håller med om innehållet. Och i stället för att konstatera ”fine, vi tycker olika”, så försöker du hävda att jag ljuger.

  Så otroligt lågt.

  ***

  Och vad det gäller lögner, så… tja, får jag föreslå att du föregår med gott exempel och till att börja med inte ljuger om vad du heter? (Det här är ju tredje gången du kommenterar här på sajten, du har använt två olika namn, och talat direkt med husbondens röst, med citat från rasistiska hatsajter.) 3. stettiner den 29 juli, 2015 kl 03:03

  Jag var en av de som reagerade på din krönika. Dock kom jag inte med, trots att mitt inlägg bestod av bara en mening; det var kanske inte ett klokt och kreativt sådan…

  Läser din åsiktsförklaring angående Åsa Linderborg och grinar illa. Påminner om Johan de Geers uttalande om Lars Hillersberg – Lasse ritade kanske antisemitiska stereotyper, men med vilken schvung han gjorde det! 4. Andreas Ekström den 29 juli, 2015 kl 08:44

  Jag vet inte vad du skrev, men om du inte släpptes in med din kommentar på Journalisten.se så var det nog för att redaktörerna där ansåg sig ha klara skäl.

  Kanske missförstod du mig om Åsa Linderborg, så för säkerhets skull: jag håller alltså oftast inte med henne om hennes politiska bedömningar, men när hon gör estetiska bedömningar – till exempel uttalar en åsikt om huruvida ett konstnärligt verk är bra eller inte, i strikt konstnärlig mening – så tycker jag betydligt oftare något som liknar det som hon tycker. 5. Marie Breskic den 30 juli, 2015 kl 10:07

  ”så tycker jag betydligt oftare något som liknar det som hon tycker”

  HAHAHAHA!Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.