Listklister 7

Årets ost: Manchego, ny på julbordet.

Årets överdos: Koriander. När ska det ta slut?

Årets designer: Jan Björk. I år och alla år. När ska världen våga köpa hans kläder i stor skala?

Årets fördumning: Pokertrenden.

Årets tråkigaste journalistiska uppdrag: Jag hatade verkligen att skriva om digital-tv.

Årets bästa lista som ingen kommer våga göra i en tidning: ”De dör 2006”. Jag har jobbat på TT på 1900-talet, jag har sett de förproducerade dödsrunorna.

Årets mest saknade: Sångaren Matthew Stone som ingen som läser detta har hört talas om. Han har hankat sig fram med band som Random House of Soul och Yes Virginia och har en av de bästa röster jag har hört. Jag har hittat honom tack vare att jag litegrann känner basisten Whynot Jansveld som han spelat mycket med. Köp Yes Virginias platta via deras sajt.

Årets copy/paste: Alexandra Pascalidou. Det är bara alltför uppenbart att hon vid flera tillfällen har snott lejonparten av sina krönikor.

Årets hemskaste prognos: Anders Nunstedt skriver om skivåret 2006 och berättar om kommande plattor från Justin Timberlake, Gwen Stefani, The Hives, Dr Dre, Kylie Minogue, Outkast och Beyoncé. Nu ska vi se… sex av sju av dem är absoluta dyngartister, fullständigt ointressanta, överproducerade eller hafsiga, själlösa eller fejkade. Christ alive.

Årets kapning: Lisa Förare Winbladh får rimligen Rikard Nilsson och Per-Olof Hegg att gråta. För att inte tala om förlaget, de kommer att behöva antidepressiva där.

***

…och ja, det är Kylie som är undantaget.