Liten hälsorapport

En liten hälsorapport, för er som är intresserade. Det är inga stora förändringar och ingenting dramatiskt, så ni måste absolut inte läsa.

Lisa och jag har just tillbringat två dagar på Sahlgrenska i Göteborg för min transplantationsutredning. Vi har träffat en lång rad imponerande sakkunniga och proffsiga personer som har undersökt, informerat, frågat och svarat. (Hepatolog! Narkosläkare! Kirurg! Patientkoordinator! Kurator! Fysioterapeut! Ultraljudsexperter, vad sådana läkare nu kallas! En läkare som håller på med ett forskningsprojekt! En praktikant! Och en underbart vänlig sjuksköterska från Jämtland som hela tiden insisterade på att fixa fika! Och säkert nån till som jag glömmer i hastigheten.)

Dessa huvuden har nu slagits ihop på ett klokt vis, och kommit fram till att det ännu är för tidigt att sätta upp mig på den ”skarpa listan” för levertransplantation. Jag mår helt enkelt för bra fortfarande. Och det är ju alldeles utmärkt.

Vad händer nu? Min läkare hemma i Skåne fortsätter att hålla stenkoll med täta undersökningar av olika slag. När hon gör bedömningen att Sahlgrenska bör titta igen, så gör de det. Och så blir jag uppsatt på väntelistan då i stället. Om tre månader, om sex månader, om ett år, det är omöjligt att veta.

Först i det skedet måste jag vara redo mer eller mindre hela tiden, och hur det går till ska jag så klart berätta mer om när den dagen kommer.

Så länge: läs lite om primär skleroserande cholangit om ni mot förmodan är intresserade av vad det är för bisarr sjukdom jag har. Och registrera er som organdonatorer, vi är många vars liv kan räddas av några få knapptryckningar. 

Förresten, jag höll ju på att glömma det viktigaste: Dag ett gick vi till ett mexikanskt ställe på Olivedalsgatan som heter Little Meats och åt helt GALET god lunch. Vi tog fish tacos med alla tillbehör och sidorätter som fanns på menyn. Alla. Plus den där goda vidriga läsken, Jarritos heter den väl, med jordgubbssmak. Det hör till. Dag två gick vi till en amerikansk diner som heter Egg & Milk på Övre Husargatan – mysig miljö och fina pannkakor. Jag rekommenderar glatt båda!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *