Andreas Ekström

Intro

Andreas liten

Hittills

5C04C647-5B3C-4954-BFF6-C52AE35A335D

Föreläsningar

Böcker

Länkar

Om upphovsrätt

English

Som officiant

Lyss till humlans surr

Här, hos bloggaren Enligt min humla, finns en väldigt bra och milt formulerad analys av fildelningens olika former och konsekvenser. Den påminner mig om hur polariserad debatten är, och hur stort nyanseringsbehovet är. (Mig och mina texter inte undantagna…) Läs gärna, jag tycker som sagt att det är en väldigt bra text.

Under påsken ska jag fundera intensivt på en förlagsidé om att skriva en bok till upphovsrättens försvar. Jag blir helt slut vid tanken, både på arbetet och på reaktionerna…

1 Kommentar

  1. Colldén den 9 april, 2009 kl 08:50

    Det verkar vara ungefär samma redogörelse för fildelningens former som Lawrence Lessig gör i sin ”Free Culture”. Jag skulle varmt rekommendera den boken om du inte läst den. Även James Boyle nyutkomna ”The Public Domain” är en mycket välskriven och nyanserad bok om dagens upphovsrättsproblematik.

    Båda finns utgivna under CC-licens:

    http://free-culture.cc/
    http://www.thepublicdomain.org/Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.