Magnus Betnér

Han är min idol tror jag. Inte för att han skulle vara världens bästa komiker eller så, utan för att han är en så genomtänkt och moralisk person. Kolla här:

Så har vi det här med dvd:er och att få betalt för sådant. Jag har gett ut 6 shower. 5 på dvd och en som bara finns för nedladdning. Jag har bekostat samtliga själv. Jag har också betalat ur egen ficka för att ge ut shower med andra komiker. För att jag gillar den här branschen. Jag har inte gett ut dem för att tjäna pengar, jag har gett ut dem som en service till dem som vill se mina shower igen eller kanske bor så jävla illa till att inte ens jag varit i närheten med en turné. Vetefan vart man bor då, men det finns säkert någon stackare. En del av showerna har sänts i tv och då har jag fått betalt så det täcker produktionskostnaden och lite till. Att de showerna sedan delas på youtube och piratsiter har jag inga större problem med.

Däremot surnar jag till när jag ur egen fick lägger 500 000 på att producera en show i HD-format med fem kameror och allt man kan önska sig av en special (formmässigt, innehållet får andra bedömma, men jag tycker själv att det är min bästa) och säljer den för 49 spänn. Ett oerhört lågt pris för en produkt som folk uppenbarligen vill se. Det är nu minst 100 000 personer som sett den showen gratis. Ca 5 000 har betalat och med extrakostnader som tillkommit ligger projektet ca 400 000 back. Det är inte pengar jag har på banken. Jag har inga pengar alls på banken. Jag skulle gärna sälja några nedladdningar till av den produkten och allra helst få igen pengarna. Därför gör jag en och annan statusuppdatering på twitter och facebook för att puffa för den. Det är inte heller att sälja ut sig i min bok.

Jag har heller inte vidtagit några som helst åtgärder mot folk som delar den olagligt. Kommer heller inte att göra. Jag är heller inte bitter. Det var en medveten chansning och det finns mycket jag skulle ha gjort annorlunda om jag gjorde om det nu. Det enda jag försöker göra är att anpassa pris och leveranssätt efter vad folk säger sig vilja ha och hoppas att tillräckligt många känner att det är värt besväret att betala för sig trots att andra har snott den och lagt upp gratis. Det är allt.

Läs hela inlägget här.

0 svar på “Magnus Betnér

  1. Har du länk till var man köper den? Jag ska ha fyra. Fan vad jag önskar att det inte var såhär. Suck.

  2. Vill folk betala för att de dig så gör dom det.
    Tydligen vill inte vissa det, så sluta grina för att du tror att du är större än vad du är!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *