Mat

Läs gärna Lisa Förare Winbladhs pedagogiska och hoppingivande text om hur man som förälder bäst kan göra för att introducera all möjlig mat till sina barn.

Jag tror kanske – vilket hon också påpekar – att man som förälder måste ha en viss beredskap för att det kan bli väldigt svårt med vissa saker. Men kan också konstatera att det kan fungera: jag har två små döttrar som visserligen kan gå i baklås vid middagsbordet, men så gott som aldrig på grund av hur något smakar. (Jag, däremot, går i baklås av blekselleri. Och har jättesvårt för men kan i nödfall få i mig koriander, alkohol och dålig standardcurry.)

***

Vi testade förresten, apropå mat, att fritera Mars, Twix, Co-Co, Bounty och Snickers som avslutning på en fyrarätters i lördags kväll. Alla var helt knäckta över hur gott det var. Vi latade oss och använde frityrsmet på påse, och körde bitarna i behändiga halvor, kanske tre-fyra minuter i fritös på 190 grader. Serverade omedelbart med vaniljglass. Muhahahahahaaa! Fick också höra från amerikanska vänner om den senaste Country fair-vinnaren i Texas. Bästa maträtt: Det friterade smöret.

0 svar på “Mat

  1. Hehe. Jag räknar med att vara tillbaka på 85 till sista augusti som vanligt. Sedan blir det justering i typ två månader. Sedan uppgång fram till nyår, och så ny späkning i början på det nya året. Business as usual. Fluktuation: sex kilo.

  2. Håller med om barnen, har numera tre och den äldste har passerat gilla inte champion stadiet, lagom till nummer två börjar…

    Friterad mars, låter otroligt skotskt tycker jag. Jag har hört att de har problem i Skottland bla pga friterade sötsaker… Lycka till med beach 2011!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *