Andreas Ekström

Intro

Andreas liten

Hittills

5C04C647-5B3C-4954-BFF6-C52AE35A335D

Föreläsningar

Böcker

Länkar

Om upphovsrätt

English

Som officiant

Min skräddare

Vad skulle ni göra om ni plötsligt hade väldigt mycket mer pengar än ni var vana vid? Jag vet precis: Jag skulle låta sy upp massor av kläder!

Det finns en fantastisk skräddare i Lund, Annika Hickery, som jag alltid anlitar för ändringar och sådant. En gång har hon sytt ett helt plagg inte åt mig, men åt min fru, en helt ljuvlig vinterkappa som hon fick i present. En gång har jag anlitat henne i samarbete med en fabrik; man kan alltså göra en kostym ”made to measure” hos Annika, och välja varenda detalj från tyg till knappar och… ja, allt. Det blir inte lika dyrt som en skräddarsydd kostym, men passformen blir perfekt eftersom Annika gör de sista ändringarna på plats efter leverans.

Jag har aldrig tidigare haft en lika fin kostym.

Den första bilden som laddas som bakgrundsbild på hemsidan föreställer förresten en kjol med en speciell metallknapp som vagt minner om ett simborgarmärke. Sådana knappar spraylackade Annika svarta till den där kostymen när jag tyckte att de var för blanka som de var.

Så den dan ni ser mig skrapa hem miljoners miljarder på en trisslott – räkna med att det första jag gör efter att ha gurglat mig i tryffelolja är att lägga in en beställning på ett överdådigt klädesplagg.

Överlag är jag väldigt förtjust i att bo i en stad som har så många småföretagande proffs. Det finns expertis för det mesta, och allt på gångavstånd. Jag kan bli häpen ibland, över hur självklart hemma jag är i Lund – även om jag har bott där största delen av mitt vuxna liv.

3 Kommentarer

  1. Peter F. den 14 april, 2011 kl 01:56

    Finns det mer klimatsmart och hållbart än att anlita en skräddare. Visst det kostar en del, men det plagget kommer du att vårda och ömma för länge: dels för att det kostar men även för att det gjort för dig och sitter skönt;-)  2. Trileia den 8 maj, 2011 kl 02:38

    Jag skulle laga min bil. Uuuh vad jag saknar min bil.Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.