Möte med Jonas Gardell

Plötsligt drabbande insikt: Jag måste erkänna för mig själv att jag är fruktansvärt nervös för i morgon kväll. Lunds stadsteater är utsåld, och under en timme ska jag ställa frågor till Jonas Gardell om hans arbete som komiker. (Det är alltså humorfestival i stan, varenda människa som har dragit en vits i Sverige de senaste tjugo åren kommer.)

Jag kommer att ha små kort med frågor på, alternativa vägar att gå, planerad in absurdum, säger han si frågar jag så och tvärt om. Vi har inte pratat ihop oss i detalj på något sätt, bara snabbt gått igenom grundförutsättningarna via e-post. Vi har träffats en gång förut, då slutade det så här. Det vill säga bra. Men då var det inte direktsändning, och den enda som lyssnade på oss var en tjej i tjugoårsåldern ett bord bort som låtsades som att hon inte hörde.

Och vad ska jag ha på mig? Kostym med ledig skjorta utan slips, eller behålla slipsen på? Jag kommer direkt från ett bröllop dit…

0 svar på “Möte med Jonas Gardell

  1. Anders Rydell och Klas Ekman har ju lärt vårt skrå att ”klä ner” sig i intervjusituationer. Jag föreställer mig att Jonas Gardell sällan har slips – jag kan i och för sig ha fel där – och då bör du inte ha det heller.

    Kanske kan du ha olika vägar (dvs ombyten) även på den punkten.

    Hursomhelst. Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *