Andreas Ekström

Intro

Andreas liten

Hittills

5C04C647-5B3C-4954-BFF6-C52AE35A335D

Föreläsningar

Böcker

Länkar

Om upphovsrätt

English

Som officiant

När jag rapporteras död

Hur dör man på internet? Det är en enormt spännande fråga, och Fredrik Wass har samlat några bra länkar för den som vill söka svar.

Har du angivit dina lösenord till dina närmaste i den händelse du skulle trilla av pinn? Har du ett system?

Vittnesmålen om vilka besvär anhöriga får när de ska hantera någons digitala kvarlåtenskap blir fler och fler. Hade jag varit lite mer entreprenörellt lagd, så hade jag i detta nu snickrat på ett slags lösenordsarkiv, kopplat till folkbokföringen. ”När jag rapporteras död, ska följande information tillsändas följande person.” En betaltjänst med hög säkerhet. Jag hade lagt en hundring på det direkt.

***

Skönt att vara tillbaka och randa lite. Här en tv-krönika, och här ett litet och rätt roligt resereportage från Syrien – men det gjorde Åsa och jag förstås redan i december, då vi var där för att följa Nour El-Refai på hennes resa tillbaka till rötterna och de många mostrarna. Kanske 2008 års yrkeshöjdpunkt för mig. Och jag längtar fortfarande tillbaka till Syrien.

5 Kommentarer

 1. Gunilla den 28 augusti, 2009 kl 11:33

  Ah, vem längtar inte tillbaka till Syrien… En vacker dag ska jag resa runt i syriska byar och bara fotografera. Eller, det har jag ju redan gjort, det är därför jag längtar.

  Någon annan kommer säkert snart att skriva mer — men jag vet att det redan finns en svensk webbentreprenör som är i färd med att bygga upp en tjänst liknande den du antyder, med lösenord kopplat till folkbokföringen.
  Hinner inte kolla nu, men jag hittade det enkelt av en slump när jag googlade på info om testamenten. 2. Andreas Ekström den 28 augusti, 2009 kl 11:35

  Har du en länk? I vilket fall som helst ska jag leta upp och köpa aktier… 3. Andreas Ekström den 28 augusti, 2009 kl 11:36

  Där har vi dem:

  http://webwill.se/ 4. Gunilla den 28 augusti, 2009 kl 02:00

  Just det… Hinner inte kolla din länk heller men låter bekant! 5. Sandra den 28 augusti, 2009 kl 02:58

  Jag har alla lösenord noterade i en speciell bok.
  Kruxet är ju att efterlevande måste fatta att den där boken är något att ha…Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.