This just in

Vissa pirater är kloka. Andra pirater är inte kloka. Det har vi nu fått myndighetsbeslut på. Ni måste läsa det där, om ni har tillgång till Sirens tjänster.

I korthet annars: Någon har FÖRTALSANMÄLT Sydsvenskan för att Horace Engdahl uttalade sig bistert om pirater i en intervju. JK har beslutat, what a shocker, att inte inleda förundersökning… Och intervjun med Horace Engdahl som skapade the fuzz hittar ni förstås här.

0 svar på “This just in

 1. Man kan helt enkelt konstatera att rättshaverister existerar.

  (Eftersom rättshaverism är ett av mina smutsigare hobbyintressen blir jag visserligen nyfiken på att läsa anmälan. Men jag har svårt att se att det hela säger något särskilt om ”pirater” i allmänhet.)

 2. Nej, det klart, stollar finns överallt.

  Rättshaveri – där har vi ett gemensamt intresse! Jag vet en journalist som har en särskild rättshaveripärm, där han sparar särskilt minnesvärda rättsinlagor och överklaganden och annat som bär rättshaveriets prägel…

 3. Polisanmäla Sydis för Engdahls uttalande är väl ungefär lika smart som att stänga ner TBPs ISPs ISP. Rättshaverister med miljoner att spendera och domstolar på sin sida är ett otäckt fenomen.

 4. Att tvinga BI stänga TPB är väl knappast något som har med rättshaveri att göra. Snarare är väl attacken mot BI, vilken säkerligen är gjord av någon missnöjd pirat, riktigt illa. Pirater har varit allmänt stingsliga på senare tid, exempelvis i historien med Kalle Anka där Kalle kopierar skivor för att sälja dem, vilket pirater vill anmäla Egmont för eftersom det är ”politisk propaganda”. Humor, humor…

 5. Christian: …och vad menar du med ”pirat”? Vad har begreppet för mening när du använder det så svepande?
  Observera att The Pirate Bay på bloggen genast uppmanade folk att bilda en fond för att hjälpa BI att överklaga tingsrättens beslut.

 6. Pirat är ju ett samlingsnamn på de som just ägnar sig åt diverse upphovsrättsbrott osv. Visst är det generaliserande, men när vi pratar om ett gäng som avvisar alla oliktänkande med ord som ”gammelmedia” osv, får man nog generalisera lite tillbaka.

  Att man hö-hö-skrattar när advokater får sina namn ändrade i register men gallskriker att domare är jäviga för att de säger att de ska döma efter lagen, ja du…

  TPBs agerande är i egenintresse enligt min mening. Lite som när maffian delade ut pengar i samhället… goodwill är ju aldrig fel…

 7. Christian,
  de enda uppgifter som jag har sätt om sabotaget (från TT, och en någon som skrev en bloggkommentar och sade sig ha hört att en router-ansvarig tekniker på BI blivit anskedad dagen före) tyder på att det var någon på BI som utförde sabotaget.

  Det verkar logiskt som jag ser det – om BI hade varit sårbara för sabotage utfört på avstånd av annan typ av en DDoS-attack då hade väl det redan inträffat vid det här laget. Jag tror inte att sådana här företag normalt sätt är speciellt känsliga för sådana attacker och följaktligen verkar det rimligt att det var någon (tidigare?) anställd eller någon med tillträde till deras lokaler som utförde sabotaget.

  Att det skulle vara någon med piratsympatier framstår som väldigt osannolikt.

 8. Jag tror inte att det är osannolikt då det utfördes precis då TPB blev avstängda. Men självklart vet jag inte, jag har bara läst ett antal piratersympatisörers inlägg om att sabotage skulle vara ett bra sätt att göra sin röst hörd… inte för att detta skulle vara en majoritetsopinion, men det behövs ju som bekant inte så många…

  Som vi alla vet är ju antipirater totalt internetokunniga och kan därför aldrig ha utfört detta… 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *