När Nautilus inte är ett gym

Har fått en del mejlreaktioner på min senaste krönika i tidningen Journalisten som publicerades i förrgår. Några inlägg i bloggosfären också förstås: Håkan Jacobsson kommenterar krönikan här och Svenska Dagbladets politiske chefredaktör PJ Anders Linder här. Ännu en, fast så kort att den knappt är värd ditt klick, finns här.

***

Kolla DN:s förstasida i dag. Fotografen Sven-Erik Sjöberg är unik i svensk press. Och Lars Ohly, ska vi gissa att han har blandade känslor för bilden? (Den finns på förstasidan på dn.se nu på morgonen, men finns kanske inte kvar så länge till.

***

Man kan också i dagens DN läsa texten om ”En världsomsegling under havet”, min barndoms största läsäventyr. Dessvärre är det mer än uppenbart att artikelförfattaren inte fick sin värld skakad i sina grundvalar genom att läsa boken. Förmodligen inte då, och säkert inte nu. Men detta är nog precis den typ av bok som mår allra bäst av oreserverad kärlek. Så vad ska man kalla det att jag läste den trettio gånger, och dessutom räknade gångerna? Slöseri med tid, visst, men också en handling av uppriktig och oförställd kärlek.