NSA = FRA

Google har inlett ett samarbete med den amerikanska motsvarigheten till FRA, The National Security Agency. Läs mer här.

Hur skulle vi i Sverige ha reagerat om Google Sverige hade inlett ett ”säkerhetssamarbete” med Försvarets radioanstalt? Jag tror att reaktionerna hade blivit rätt starka.

En kuriosadetalj i sammanhanget: En av Googles viktigaste informella beslutsfattare i teknikfrågor är Matt Cutts, som leder webbspamgruppen. Innan han kom till Google jobbade han för NSA.

0 svar på “NSA = FRA

  1. Tja, hade Google Sverige blivit utsatt för dataintrång av säg kanadensisk (för att ta ett exempel som upprör så få som möjligt) säkerhetstjänst hade FRA fått blanda sig i för min del. Antar att vi börjar komma till det stadium av globaliseringen där vissa företag används av så många att de kan vara både offer för och samarbeta med statsmakter.

    Som kuriosa kan man nämna att Kaliforniens BN(?)P är 1,5 gånger – hela Afrikas.

    Kanske dags att hitta ett bättre begrepp än BNP? Inte ens engelskans GDP passar längre..

    Är inte någon ekonom direkt och jämförelsen haltar väl men enligt Wikianswer är Google värt (marknadskapital) 153 miljarder dollar, väl i klass med Algeriets och Egyptens BNP.

    Skrämmande? Tja, Google har ju iallafall inte skaffat någon armé än…

  2. Google räknas som ett av världens 30 största länder, hörde jag sägas. Exakt hur man då mäter framgick inte, så sådana uppgifter ska man väl ta med en nypa salt…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *