Ny podd

Jag ser att Emanuel Karlsten och Olle Lidbom startar en mediepodd. Roligt! Roligt med nya initiativ, roligt med personer som gör, personer som vill, personer som tycker, personer som försöker haja saker.

Jag ser också på Twitter att ett par personer har väldiga problem med att två ”vita män med makt” ska göra en podd tillsammans. Emanuel och Olle diskvalificeras alltså på grund av etnicitet, kön och upparbetat genomslag. De får alltså inte någon sakkritik för sin podd – hur skulle de, den har ju inte haft premiär! – utan angrips av identitetspolitiska skäl.

Det finns poänger med att titta på saker identitetspolitiskt ibland. Men vad det gäller egenskapade, egenproducerade poddar? Nä, vet ni vad. Internet är inte fullt. Detta är inte samma sak som om låt säga SVT hade startat ett medieprogram utan att begrunda representationsfrågan, till exempel. Och framför allt: det är upp till var och en som är annorlunda än just Emanuel och Olle att starta en egen podd om man nu tycker att sådan breddning har ett egenvärde. Internet är, som sagt, inte fullt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *