Nya grejer

Det nya året innebär förändringar i mitt liv. Det bisarra genomslaget med TED gör att efterfrågan på föreläsningar och andra typer av uppdrag bara går upp. Jag har roligt med det, och vill satsa på det ett tag till.

Det här är hur det ska gå till:

• Jag går ner i tjänst ytterligare på tidningen, och jobbar från och med årsskiftet bara där en dag i veckan. I princip förblir jag Lundakrönikör, men slutar med nästan allt annat.

• Krönikorna i Journalisten slutar jag med, efter tio roliga år. (Här är den sista.)

• Moderatorsuppdrag ska jag ta även fortsättningsvis, men de måste vara extremt intressanta – att göra ett riktigt solitt jobb som moderator kräver förberedelser, men också ett genuint ämnesintresse. På den senare punkten har det hänt att jag har kompromissat.

• Jag sätter ett tak för resandet. Tre resdagar i veckan, max två nätter per vecka i snitt.

• Mitt programledarskap för Debatt i Lund, som Lunds universitet arrangerar och som samsänds av Sydsvenskan och Kunskapskanalen, kommer jag att dela med vikarier. Det är visserligen oftast inte mer än två kvällar per termin, men möjligheten att kalla in någon annan när jag är upptagen eller när ämnet inte är optimalt för mig känns som en stor lättnad. Samtidigt är det så vansinnigt roligt att få leda en tv-direktsändning ibland att jag inte helt vill sluta med det.

• Utöver det ser jag till att, igen, ändra min ”intake”. Jag inleder med att ta bort saker – jag ska följa färre personer i sociala medier, läsa färre bloggar och lyssna på färre poddar.

Som ni ser följer detta ett mönster: jag tar bort saker först. Sedan får tomrummen fyllas på det sätt som känns naturligt och roligt.

Risken är väl att jag bara kommer att twittra ännu mer maniskt och spela ännu mer Wordfeud. Men i bästa fall händer något annat. Kanske läser jag lite mer skönlitteratur igen, det längtar jag efter. Kanske får jag mer utrymme för volontärinsatser och ideellt arbete av olika slag.

Jag ska skaffa ett nytt piano också.

Och framför allt ska jag vara ännu mer med L och ungarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *